≫ 

Rastinje pored puta koje je savio sneg pravi probleme meštanima Topole: "Ovo ima samo u Srbiji"

Ista muka i u selu Krćevac, gde se kuće u Jokić kraju naziru iza duge obrasle vrzine pokraj puta

  • 9

Visoko rastinje pored glavnih puteva na seoskom području u opštini Topola ne zadaje probleme samo u letnjim mesecima već i u zimskim. Naime, grane raznog drveća i žbunja koje se pod težinom snega povija stvara brojne probleme kako pešacima tako i vozačima.

- Tokom cele godine apelujemo na problem vrzina i da ih treba seći, ali na žalost ta muka nas prati i dok je lepo vreme i sada kada zaveje sneg. Grane su se posavijale do pola puta, ako neko ide pešice pogotovo po mraku treba da pocepa garderobu, ko nam dođe autom žali se da grane grebu vozilo, a pre svega ružno izgleda - kažu meštani iz Đokić kraja u Donjoj Trešnjevici, prenosi TopPress.

Ista muka i u selu Krćevac, gde se kuće u Jokić kraju naziru iza duge obrasle vrzine pokraj puta.

- Danas sam krenuo kod prijatelja i morao sam da vrdam u jednu stranu autom da bi zaobišao grane od rastinja pored puta. Sneg, loše vreme, put uzak a do pola kolovoza grane. Ovo ima samo u Srbiji, vlasnici parcela ne održavaju pored svojih njiva, nadležni nemaju rešenje i eto kako nam izgledaju sokaci po selima - priča Manja Gajić.

Inače, nadležni iz komunalne inspekcije su obilazili mesne zajednice, pisali opomene da se rastinje očisti a ne savesnim vlasnicima parcela koji nisu odradili taj posao pisali kazne. Međutim, na brojnim lokacijama problemi sa vrzinama su i dalje prisutni a najviše muka imaju meštani koji žive u blizini takvih puteva koje na žalost zaklanja gustiš samoniklog žbunja.

Video: Sneg okovao Srbiju: Saobraćaj se jedva odvija, pogledajte muke vozača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    23. januar 2022 | 22:13

    Iskreno, mi sami neznamo da održavamo puteve itd, otvoriš prozor i baciš kesu, doteraš šut i iztreseš,bacaš razni otpad i đubre, sve i svašta pored puta… mislim zar treba kukati na državu da čisti i sređuje kad smo mi sami nekulturni i i ekološki nepismeni,Možda bi trebali ponešto i uraditi sami..?!

  • Др

    23. januar 2022 | 22:00

    Ништа не брините! После 3. априла када ови оду , а бивши опет дођу, снег више неће падати , поплава неће бити, а врзине поред пута ће се саме осушити( од муке), тако да нећете морати да врдате на путу!

  • Sibin

    23. januar 2022 | 22:15

    Od suvog snega se savile grane???? Ćuprija bukvalno nije ciscena, kao i uvek!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA