≫ 

Detalji drame na Goliji: "Bilo je strašno, mećava je stvarala neprobojne smetove za nekoliko minuta"

Dvoje mladih je, srećom, spaseno

  • 4

Iako su u više navrata iz ivanjičkog preduzeća "Putevi" upozoravali vozače na neprohodnost puta koji vodi prema Odvraćenici, večeras se na tom potezu, gde smetovi perelaze metar, odigrala prava drama. Naime, D. M. iz Gorjana uputio se sa svojom lepšom polovinom na ovu planinu, ali su ostali zavejani u smetovima koji su iz minuta u minut bivali sve viši zbog snežne vejavice.

U okolini nije bilo kuća niti im je u susret iko dolazio zbog loših vremenskih uslova. Nemoćni i uplašeni pomoć su zatražili od nadležnih službi pa je radnik preduzeća ’’Putevi’’ iz Ivanjice, Aco Bojović, odmah krenuo prema kritičnoj deonici, piše Infoliga Ivanjica.

sneg smet Foto: Infoliga Ivanjica

- Samo oni koji poznaju Goliju i ovu deonicu znaju kakav snežni haos ove može nastati za samo nekoliko minuta. Bilo je strašno, mećava je stvarala neprobojne smetove bukvalno za nekoliko minuta. Trudio sam se da što pre stignem do putnika kako ih sneg ne bi potpuno prekrio. Uspeli smo da se probijemo i izvučemo ih, ali apelujem na sve koji kreću na planinu, posebno prema Odvraćenici, da prate stanje i redovna obaveštenja koja dajemo jer u protivnom mogu doći u veoma nezgodnu situaciju - rekao je Bojović.

Zahvaljujući požrtvovanosti radnika preduzeća ’’Putevi’’ zavejani putnici uspešno su izvučeni iz smetova. Ali treba imati na umu da pri lošim vremenskim uslovima često nema ni telefonskog signala, pa se još jednom apeluje na vozače da ne kreću na Goliju neobavešteni o stanju na putevima.

Video: Golija: Snežni nameti visoki nekoliko metara, putari u svakodnevnoj borbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    24. januar 2022 | 07:14

    Ma samo da se ide na planinu, I da se okace slike na fejs, to je bitno, nema veze sto možete da nestanete i vi i automobil za par sekundi..

  • Јово

    24. januar 2022 | 00:55

    Не гледа Голија ко је делија!

  • Sibin

    24. januar 2022 | 00:31

    Sta reci, posle toliko najava za sneg strucnjak podje na planinu????!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA