≫ 

Trodnevna žalost u Šapcu zbog smrti episkopa Lavrentija

Dan žalosti obeležiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad Šabac

  • 3
Lavrentije Foto: Wikipedia/Ванилица

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić proglasio je trodnevnu žalost na teritoriji tog grada povodom smrti episkopa šabačkog Lavrentija koja stupa na snagu sutra.

Kako je navedeno u odluci, Dan žalosti obeležiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad Šabac, a u ugostiteljskim objektima neće moći da se emituje muzika.

Gradonačelnik Pajić je saopštio da je sa velikim žaljenjem primio vest o smrti episkopa Lavrentija koji je, kako je istakao, bio primer duhovnosti, blagosti i odmerenosti kakva nam je potrebna u sadašnjosti i budućnosti.

- Svoj život posvetio je Bogu. Živeo je skromno i na taj način bio pravi duhovni otac svim vernicima našeg kraja. Gledajući život i delo vladike Lavrentija, uveren sam da ćemo se dugo sećati dobrote njegovog srca i blagosti duše koja će biti svetao primer verujućem narodu. Neka je slava i večnaja pamjat našem episkopu Lavrentiju - rekao je gradonačelnik Pajić.

Video: Opelo episkopu zahumsko-hercegovačkom i primorskom Atanasiju u Trebinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA