≫ 

Danas se nije smrzao samo onaj ko je ostao kod kuće a tek će sutra biti najhladnije: U sredu iznenađenje

Nakon ledenog dana, sutra sledi još ledenije jutro

  • 1
Devojčica pas sneg zima Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Danas se nije smrzao samo onaj ko nije ni izašao iz kuće. Nedelja je počela ledeno - u Srbiji je jutros mereno i do -14 stepeni. 

Zanima vas nastavak?

Onda spremite debele džempere, kape i rukavice, jer nas koliko sutra čeka najhladnije jutro dosad.

- Vedra noć, mirno vreme bez vetra i visok vazdušni pritisak dovešće do toga da sutrašnje jutro bude veoma hladno, najhladnije u mesecu, sa temperaturom koja će se na Pešteru i Sjenici spuštati i do -24 stepena. Hladno će biti i u ostatku Srbije. Minimalna jutarnja temperatura kretaće se u većem delu Srbije od -15 do -9 stepeni, na istoku Srbije do minus pet a lokalno ponegde i do -18 stepeni - priča za Telegraf.rs meteorolog Đorđe Đurić.

U toku dana će biti sunčano ali i dalje veoma hladno vreme. Kako temperatura bude rasla, tokom dana možemo da očekujemo od minus dva stepena na jugoistoku zemlje do plus dva na severozapadu. A onda opet - sneg. 

Red sunca, red snega. Tako bi se ova nedelja ukratko mogla opisati.

-  U utorak u toku noći sa severa stiže naoblačenje koje će u sredu, u većem delu Srbije prolazno doneti sneg, ali će sa oblacima stići i toplija vazdušna masa sa zapada. Tako će temperatura u toku dana biti od jedan stepen na jugoistoku do čak pet stepeni na severozapadu zemlje - dodaje Đurić.

U sredu može biti susnežice u severnijim predelima.

- U četvrtak nam sledi promenljivo oblačno. Biće slabijih padavina u centralnim i istočnim predelima. Ali, koliko god najavljivali kišu, to će sve biti samo povremeno i slabije. Ne očekuju se veće padavine - raduje nas Đurić.

Tako će i petak biti suv dan. U subotu se očekuje slabija kišica u južnim i centralnim delovima zemlje, a u nedelju sa severa stiže jedno manje prolazno naoblačenje sa kišom. Opet, ništa obilno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Проф др. Југослав Николић (@jugoslav_nikolic)

Kako je najavio i Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom većeg dela ove sedmice ne očekuju se značajnije padavine na području Srbije. U većini mesta će biti suvo sa povremenim sunčanim intervalima, a provejavanje slabog snega biće moguće tek ponegde u planinskim predelima.

- Novo prolazno naoblačenje sa snegom očekuje se krajem meseca (31.januar), kada je moguće povećanje visine snežnog pokrivača za 5 centimetara - najavio je Nikolić.

Video: Sneg okovao Srbiju: Saobraćaj se jedva odvija, pogledajte muke vozača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA