≫ 

Ledeni dan u Srbiji: Najavljeno minus 20 a jutros u 7 sati izmereno i 25 stepeni ispod nule

U većem delu zemlje je na snazi narandžasti a u ostatku je upaljen crveni meteoalarm

  • 5
Hladno vreme zima ljudi kapa kapuljača kaput jakna maska ulica Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Danas u većem delu zemlje ledeni dan i to mnogo ledeniji od onog što smo očekivali.U većem delu zemlje je na snazi narandžasti a u ostatku je upaljen crveni meteoalarm 

RHMZ je rano jutros izdao upozorenje u kom su najavljene još niže temperature nego što smo juče očekivali, a ona će negde biti i do 20 stepeni ispod nule.  

 - Na području Srbije ujutro veoma hladno sa temperaturom u većini mesta od -17 do -6 stepeni, na planinama i oko - 20. Maksimalna temperatura od -4 do 2  stepea - navodi se u upozorenju koje je jutros rano izdao RHMZ.

U sredu na severu Srbije, a od četvrtka i u ostalim krajevima slabljenje jutarnjih mrazeva i postepeni porast dnevnih temperatura.

Jutros u 6 sati najhladnije je bili u Sjenici, gde je skala u termometru pala 23 stepena ispod nule. Bila je hladnija i od Kopaonika, u kojem je u 6 sati bilo 17 stepeni ispod nule, koliko i u Požegi, Smederevskoj Palanci. Na Zlatiboru je izmereno 15 stepeni ispod nule, koliko i u Kuršumliji.

U Leskovcu je bilo minus 13, u Somboru za stepen toplije u Beogradu minus 8.

Već u 7 sati temperatura je biča niža svuda. Tada je u Sjenici bilo minus 25, u Beogradu minus 9. U požegi minus 18, u Smederevskoj Palanci minus 16...

Danas će tokom dana biti pretežno sunčano i veoma hladno, posle podne na severu, a zatim i u ostalim krajevima naoblačenje, krajem dana i tokom noći mestimično sa slabim snegom.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije povremeno jak zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura kretaće se od -12 do minus šest, lokalno oko -15, a najviša u većini mesta od minus četiri do do nula stepeni, u Timočkoj Krajini oko dva stepena.

vremenska prognoza Printscreen: RHMZ

I u Beogradu sutra ledeni dan, ujutru umeren i jak mraz. Tokom dana pretežno sunčano i veoma hladno.

Duvaće slab zapadni i severozapadni vetar.

Najniža temperatura kretaće se od -12 do minus osam, najviša dnevna od minus tri do nula stepeni.

Uveče nas očekuje naoblačenje, a krajem dana i tokom noći provejavaće slab sneg.

U narednih sedam dana biće umereno do potpuno oblačno i postepeno toplije, u većini dana se ponegde u brdsko-planinskim predelima očekuje slab sneg.

U sredu u svim krajevima, a u petak u nižim predelima ponegde i sa kišom i susnežicom. Krajem perioda zahlađenje sa snegom i većom količinom padavina.

Video: Sovilj: Slede nam četiri ledena dana u nizu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    25. januar 2022 | 07:33

    Sta mene briga za Sjenicu Tamo je vazda hladno

  • 🐴

    25. januar 2022 | 11:12

    Dobar Dan rođaci

  • Alexa

    25. januar 2022 | 10:34

    Moze li neko da mi preporuci app za vreme koja se dobro pokazala. Imam XL prognozu ali nije precizna. Jutros - 14 Miljakovac a app pokazuje - 9.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA