≫ 

Vozači, pored leda, imaju još jedan razlog za oprez: Zbog magle je vidljivost smanjena

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila

  • 0
sneg, jagodina, putevi Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Niske temperature i padavine uslovile su formiranje leda i poledice na kolovozima, a ovog jutra tu je i pojava magle na pojedinim putevima, ša se vozačima savetuje maksimalan oprez i da prilagode brzinu kretanja.

Na auto-putu E-75, petlja Ćuprija - petlja Batočina - magla smanjuje vidljivost na 50 metara, saopštili su Putevi Srbije.

Na području Južog Banata zbog pojave magle, smanjena vidljivost.

Zbog niskih temperatura ima mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Snega ima do pet centimetara na pojedinim deonicama do pet centimetara.

AMSS apeluje na vozače da na put kreću samo ako moraju, jer i danas preti velika opasnost od iznenadnog proklizavanja vozila.

Auto-putevi i putevi prvog prioriteta se u odnosu na ostale puteve brže i bolje čiste zbog toga njih treba što duže koristiti na putu do svog odredišta.

Putevi drugog i trećeg prioriteta u višim i planinskim predelima su uglavnom pokriveni ugaženim snegom zato je vožnja sa lancima ili drugim uređajima koji omogućavaju sigurniji kontakt sa kolovozom obavezna, a bez kojih ne treba kretati na put.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15 časova, teretna vozila na Horgošu na izlazu čekaju 240 minuta, Kelebiji 120 minuta, Batrovcima 180, Šidu 120, Gradini 120 minuta.

Javno preduzeće Putevi Srbije saopstilo je da snega visine do pet centimetara ima na putnim prevcima ka državnoj granici sa Bugarskom na pravcima Debeli Lug - Negotin - granični prelaz Mokranje, zatim Vladičin Han - Surdulica - granični prelaz Strezimirovci, kao i Vlasinsko Jezero - granica kod Ribaraca.

Vlažni kolovozi sa snegom visine do pet centimetara su i na deonicama državnih puteva prvog i drugog reda na pravcima Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, Sveta Petka - Trgovište, Divljaka - Ivanjica - Javor, Ivanjica - Buk i na pravcu od Predejana do Čukarke.

Vlažnih kolovoza i raskvašenog snega ima na putevima druge i treće kategorije u najvećem delu zemlje, pa se preporučuje oprezan vožnja, napominju iz Puteva Srbije.

Dodaje se da na području Zaječara ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Upozorava se da najviše odrona ima Ðerdapskoj magistrali, u klisurai Korenatac, kod Babinog Zuba i na državnom kroz Klisuru Bovan.

Zimska služba Puteva Srbije naglašvaj da je neprohodan putni pravac trećeg prioriteta Odvraćenica - Preko Brdo.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na većem broju puteva preko planina i na prevojima.

Video: Momak i devojka ostali zavejani u smetovima na Goliji: Radnik Puteva iz Ivanjice ih spasio

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA