≫ 

Zimska idila u Novoj Varoši: "Zubato" sunce se presijava na snegu, temperature i dalje ispod nule

Vedro jutro osvanulo je nad planinama prekrivenim snegom

  • 1

Sunčan dan osvanuo je nad planinama. Sunčan, ali ne i topao. Najdeblji minus izmeren je u Sjenici, gde je živa pokazala i 25. podeok ispod nule. Slično je bilo i u susedstvu, u dolini Zlatara, u Novoj Varoši.

Na slikama i snimcima prikazana je snežna magija u kojoj mogu da uživaju samo oni koji nisu na zaleđenom gradskom asfaltu.

Kako predviđaju meteorolozi, posle podne na severu, a zatim i u ostalim krajevima naoblačenje, krajem dana i tokom noći mestimično sa slabim snegom.

U sredu se na severu Srbije, a od četvrtka i u ostalim predelima očekuje slabljenje jutarnjih mrazeva i postepen porast dnevnih temperatura.

U narednih sedam dana umereno do potpuno oblačno i postepeno toplije. Tokom većine dana slab sneg se očekuje ponegde u brdsko-planinskim predelima.

U sredu u svim krajevima, a u petak u nižim predelima ponegde i sa kišom i susnežicom.

Krajem perioda zahlađenje sa snegom i većom količinom padavina.

Video: Sjenica u jeku ledenog talasa, ulice grada skoro su puste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goga

    25. januar 2022 | 16:16

    Ovo je stvarno raj za oči i lek za dušu, obožavam ovakve zimske idile, podseća me na detinjstvo i velike snegove i hladnoću, čarobno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA