≫ 

Sramne slike stižu iz Tutina, problemi ne prestaju: Đubre na sve strane, zbog snega i leda još gore

Nesavesnost i nemar su glavni uzročnici zagađenja

  • 6
Smeće, šut, otpad, Tutin Foto: JKP Tutin

Građani Tutina već duže vreme imaju problem sa odlaganjem smeća. Đubre se pojavljuje na više lokacija u gradu, a na slikama se vidi otpad u naselju Podgradac i Kleče. Dodatni problem prave i jako niske temperature u ovom gradu, kao i slaba prohodnost vozila Javnog komunalnog usled posledica leda.

Nesavesni građani idu linijom "manjeg otpora" i bacaju kese sa đubretom pored prenatrpanih kontejnera, pa se postavlja pitanje - da li se oni redovno prazne?

Prema rečima našeg sagovornika iz Pešter TV za prljavštinu na tutinskim ulicama su pre svega odgovorni nesavesni građani, kao i nadležne institucije u gradu.

- Ulice su u potpunosti neočišćene, a dodatan problem su i jako niske temperature u našem gradu. Dosta naselja u Tutinu ima problem sa odnošenjem smeća - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Pored nataloženog smeća stoje kontejneri, ali oni su puni. Ti kontejneri se ne prazne redovno, i narod verovatno zbog toga baca đubre pored. Kese popucaju i đubre se razbaca nasred ulice.

Na slikama se takođe vidi nataloženo đubre u naselju Kleče pored prenapunjenog kontejnera kod skretanja prema džamiji.

JKP Tutin: Problem su nesavesni građani, kontejnera ima dovoljno u gradu

Iz JKP Tutin za Telegraf.rs smatraju da ulice zagađuju nesavesni građani, kao i to da oni redovno šalju ekipe na teren po prijavi građana.

- Imali smo problem zbog ledenica, nismo mogli kamionima da uđemo u pojedine ulice. Zbog toga smo angažovali dva manja kamiona jer nismo mogli da očistimo smeće ultom. Problem su nesavesni građani - kažu iz JKP Tutin.

Oni tvrde da su kamioni poslati za čišćenje šuta kao i da se narednih dana planira čišćenje ulica i u preostalim naseljima Tutina. Kontejneri se prazne po zonama, a ima ih dovoljno da pokriju kapacitete odlaganja smeća.

- U gradu je postavljeno šest stotina kontejnera i oni se prazne po zonama. Prvo se prazni uža zona i to svakog dana. Druga i treća zona se prazne svake nedelje, dok seoska četvrta zona se prazni na svakih petnaest dana - kažu iz Javnog komunalnog.

Video: Pacovi nam ulaze u kuće, deca su se otrovala vodom: Divlja deponija kod Pančevca leglo zaraze

(Telegraf.rs)

.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahaha

    28. januar 2022 | 07:54

    Sto bi komunalci kamionima cistili sneg kada lepse j kancelariji i toplije, mozda ce se setiti kada malo skoci temperatura

  • Vrnjacka Banja

    28. januar 2022 | 08:10

    Ovako vam je kod skole “Popinski Borci” Vrnjacka banja svaki dan, dodjite da se uverite licno, niko nista ne radi.

  • Veteran

    28. januar 2022 | 08:03

    Tamo je haos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA