≫ 

Sahranjen episkop šabački Lavrentije: "Radovao se svakom uspehu ljudi"

Vladika Lavrentije preminuo je u nedelju

  • 0
episkop šabački lavrentije, sahrana Foto: Glas podrinja

Episkop šabački Lavrentije sahranjen je u Soko Gradu kod Ljubovije nadomak svoje zadužbine posvećene Svetom Nikolaju Velimiroviću. Brojni vernici i sveštenstvo prisustvovali su sahrani, a opelo i zaupokojena liturgija služeni su prethodno u Sabornoj crkvi u Šapcu.

Protojerej stavrofor Stojadin Pavlović, kom je vladika dao blagoslov da gradi Spomen-hram junacima bitaka na Mačkovom kamenu i Drini, rekao je da će sigurno ne samo crkva već i rod da poštuju i cene njegovo veliko ime i del, piše Kurir.

- Radovao se svakom uspehu ljudi, a posebno svojih brđana. Bio je građanin sveta i istovremeno čist kao suza, čedo Azbukovice, Rađevine i Jadra - istakao je.

Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, kazao je da njegova ličnost ostaje da ljubavlju i svetlošću greje svet, a posebno one koji su ga voleli svim srcem i on njih, kojih je velika armija ljubavi, mira, razumevanja i čovekoljublja.

Vladika Lavrentije preminuo je u nedelju. Bio je arhijerej 54 godine, od svoje 32 godine, a monah 65 godina. Rođen je 1935. godine na Savindan, kao blizanac, sa bratom Savom, u Bogoštici kod Krupnja, kad mu je nadenuto ime Živko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA