≫ 

Danas oblačno vreme sa snegom na planinama: Temperatura u Srbiji do 9 stepeni

U Beogradu ujutru oblačno s kišom, koja će se mestimično lediti na tlu. Pre podne prestanak kiše, a posle podne kratkotrajno razvedravanje

  • 0
Hladno vreme zima ljudi kapa kapuljača kaput jakna maska ulica Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Srbiji ovog jutra slab i umeren mraz, po kotlinama i dolinama zapadne i južne Srbije mestimično magla.

Prvo prolazno naoblačenje, koje će ujutru na severu i severoistoku Srbije mestimično uslovljavati kišu, sneg i ledenu kišu, u toku dana premeštaće se ka jugu Srbije. Posle podne u Vojvodini, a uveče i u centralnim krajevima kratkotrajno razvedravanje.

U toku noći drugo prolazno naoblačenje sa snegom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini i istočno Srbiji povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od minus osam do nula, a najviša dnevna od četiri do devet stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

vremenska prognoza Printscreen: RHMZ

U Beogradu ujutru oblačno s kišom, koja će se mestimično lediti na tlu. Pre podne prestanak kiše, a posle podne kratkotrajno razvedravanje.

Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od minus dva do nula, a najvisa oko šest stepeni. U toku noći nas očekuje novo naoblačenje s kratkotrajnim snegom.

U subotu u brdsko-planinskim predelima prestanak snega uz delimično razvedravanje tokom dana. Istovremeno će sa severa stići novo naoblačenje, koje će u noći ka nedelji u Vojvodini ponegde usloviti slab sneg.

U nedelju promenljivo s kratkotrajnom kišom u nižim predelima i snegom na planinama. Više sunčanih intervala biće posle podne.

U ponedeljak ujutru vedro, a u toku dana naoblačenje.

Ovo naoblačenje će u noći ponedeljak na utorak i u utorak tokom dana usloviti više padavina u odnosu na prethodni period, najpre kišu, a zatim i sneg, uz ponovno stvaranje snežnog pokrivača u nižim predelima i povećanje visine snega na planinama.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno, a novo jače naoblačenje s kišom i snegom očekuje se u noći izmedu četvrtka i petka.

Video: Očistite za 2 minuta led sa šoferke bez strugalice i sačuvajte brisače od propasti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA