≫ 

RHMZ upozorava: Tokom jutra moguća ledena kiša, vozači u ovim područjima moraju biti na oprezu

Ova kiša se ledi pri tlu i puteve čini izuzetno klizavim

  • 0
Subotica, ledena kiša, šteta Foto:Subotica.com

U nekim delovima Srbije, danas ujutru mestimično se očekuje ledena kiša, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na području Srema, Beograda i severne Šumadije, južnog Banata, Pomoravlja i Braničeva, mestimično se očekuje kiša koja će se lediti na tlu, naveo je RHMZ.

Početak vikenda, dovoljno snega na ski-stazama naših planina, sigurno će doneti još jednu smenu ljubitelja zimskih sportova uz povremeno i usporenu vožnju na ovim putevima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U prepodnevnim satima iz RHMZ upozoravaju na opasnost od kiše koja se može lediti na tlu na putevima područja Srema, Beograda, severne Šumadije južnog Banat, pomoravlja i Braničeva.

Razlog više za pažljivijom vožnjom na većem odstojanju je i slabija vidljivost zbog magle koja vozače očekuje u grdeličkoj klisuri, pored Dunava na đerdaskoj magistrali ima je u okolini Požarevca, na istočnom kraku koridora 10 ka Pirotu, na području Ražnja, Velike Plane na putevima u okolini Požege.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretma vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlaz iz zemlje čekaju jedan sat.

Video: Drveće padalo na automobile u Subotici: Od snega i ledene kiše iščupano iz korena! Kolaps!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA