≫ 

Ovako će đaci ići na nastavu od ponedeljka: Tim za škole prelomio, evo koliko ima zaraženih

Odlučeno da li se prelazi na onlajn

  • 32
Škola dete devojčica polazak u školu đak đaci učenici Foto: Shutterstock

Tim za škole prelomio je da i naredne nedelje đaci idu u školu po istom modelu kao i do sada. To znači da srednjoškolci i stariji osnovci nastavu pohađaju po kombinovanom modelu, a najmlađi idu u školu na nastavu.

Za srednjoškolce i starije osnovce nastava se odvija po kombinovanom modelu - dan za danom, a učenici su podeljeni u dve grupe.

Na sednici Tima za škole nije doneta odluka o produženju raspusta. Da li će raspust eventualno biti produžen odluka je koju treba da preporuči Krizni štab. Sednica još nije zakazana.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, u nedelji od 20. do 26. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 5.480 (0.71%) obolelih. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 3.7%.

U osnovnim i srednjim školama ukupno je 25 (0.06%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju prešla na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 214 (0.54%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju prešla na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 43 (0.11%) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Video: Onlajn časovi biće samo u ove 3 opštine: Kombinovana nastava za osnovce u duplo manje gradova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA