≫ 

Crne prognoze u Moravičkom okrugu: Korona odnela 2 života, zaražena porodilja i dete

U protekla 24 časa bio je prijem 9 pacijenata i otpust 2 pacijenta

  • 0
čačak, kovid bolnica, korona virus, Foto: RINA

Tokom poslednjih 24 časa na kovid odeljenjima čačanske bolnice preminula su dva pacijenta Č.M. (70) iz Lučana i S.B. (80) iz Čačka, oba ova pacijenta imali su korona virus.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovano je 56 pacijenata. U respiratornom centru smešteno je 9 pacijenata, 3 pacijenta se na respiratoru bore se za svaki atom kiseonika, prenosi RINA.

U protekla 24 časa bio je prijem 9 pacijenata i otpust 2 pacijenta.

Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna porodilja na odeljenju ginekologije i jedno kovid pozitivno dete na odeljenju pedijatrije .

Od 460 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 207, iz Gornjeg Milanovca od 183 uzorka pozitivnih je 109, iz Lučana od 72 uzorka pozitivnih je 38 i iz Ivanjice od 135 uzoraka pozitivnih je 85. Ukupno 439 pozitivnih od 850 uzoraka.

U četvrtak vakcinisano je 60 lica, od toga 6 lica primilo je prvu dozu, 9 lica je revakcinisano, a 45 lica primilo je treću dozu vakcine.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 89 pregleda, od čega je 56 prvih pregleda.

Video: Automobil za izolaciju od kovida: Ljudi su poludeli za ovim vozilima u kojima može da se živi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA