≫ 

Dečak koji je povređen od strujnog udara u teškom stanju: Otkazali bubrezi, priključen na aparat za disanje

Povređen je kada se popeo na jedan od železničkih kontejnera koji se nalazio na trećem staničnom koloseku

  • 3
Decak bolnica, strujni udar Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Dečak koji sinoć teško povređen od posledica strujnog udara, na železničkoj stanici Ristovac, zbrinut na Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju, saopšteno je iz niškog UKC.

- Pacijent je u izuzetno teškom opštem stanju, otkazale su mu bubrežne funkcije, priključen je na aparat za veštačko disanje - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Podsećamo, dečk je povređen kada se popeo na jedan od železničkih kontejnera koji se nalazio na trećem staničnom koloseku.

Hitna pomoć je teško povređenog mladića sa mesta nesreće prevezla najpre u Dom zdravlja u Vranju, da bi odatle tokom večeri bio transportovan u KBC u Nišu.

Na mesto nesreće odmah su pored Hitne pomoći došli i pripadnici MUP-a.

Prema informacijama železničara sa terena, grupa mladića se nalazila kraj teretnih vagona koji su se nalazili u železničkoj stanici Ristovac, da bi se jedan od njih popeo na kontejner kako bi ga drug fotografisao. Tom prilikom nesrećni mladić ušao je u strujno kolo kontaktne mreže i doživeo strujni udar, navedeno je u saopštenju Železnica Srbije.

Nakon ove nesreće železnički saobraćaj na ovom delu pruge bio je u prekidu do 20.30 sati, kada je ponovo uspostavljen.

Kroz kontaktnu mrežu iznad železničke pruge prolazi struja izuzetno visokog napona od 25 hiljada volti. Da bi se dogodio strujni udar zato nije potrebno da se dotakne kontaktna mreža, već je dovoljno da se uđe u strujno kolo koje može biti udaljeno i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Video: Šta ima, buraz? Evo mene upravo drmnula struja!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    28. januar 2022 | 11:18

    Roditelji treba da uce decu a ne da ima brane.Da je neko tom momku objasnio sta su Davidovi lukovi,ne bi se sigurno popeo na vagon.Tuga mladog zivota.A krivica roditelja.

  • Дете

    28. januar 2022 | 11:19

    Лудо што ти је то требало??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA