Bolna priča Marije koja se bori protiv kancera: Otac umro od tuge kad je saznao, stariju sestru odnela bolest

Porodica je odlučila da pomoć potraži van Srbije, ne bi li devojčici spasili život

  • 6
Marija Gambošević, kancer, operacija

Foto: Privatna arhiva

Srbiju je pogodila priča o trinaestogodišnjoj Mariji Gambošević iz Šarbanovca koja boluje od retkog kancera "Dezmoid".  U početku je to bila mala mrlja na preponi, a kasnije se bolest proširila na stomak.

Marija je do sada operisana dva puta, ali bez vidljivih rezultata. Trenutno se nalazi na Institutu za majku i dete u Beogradu zajedno sa majkom Irenom koja brine o njoj.

Porodica je odlučila da pomoć potraži van Srbije, ne bi li devojčici spasili život. Kako Gamboševići nisu u mogućnosti da obezbede novac za dalje lečenje, neophodna joj je pomoć što pre jer lekari tvrde da nema još mnogo vremena.

Međutim, tu nije kraj tužne priče Marije Gambošević. Pored bolesti sa kojom se bori, imala je i dve porodične tragedije, saznaje Telegraf.rs.

Marijina starija sestra, Sanela je preminula kada je imala svega pet godina. Bolovala je dve godine od kancera koji joj je zahvatio vilicu. 

- Njena starija sestra umrla je sa pet godina. Ona se kao i Marija borila sa kancerom, ali njen kancer je bio zloćudan - priča potresno Maja, Marijina sestra od ujaka.

Ona kaže da Marija nikada nije upoznala svoju stariju sestru jer je ona umrla pre njenog rođenja.

Marijin otac Vlasta je nesrećno preminuo od srčanog udara zbog stresa i tuge čuvši da će se sa opakom bolešću boriti i njegova mlađa ćerka.

- On je doživeo srčani udar, odmah nakon što je dobio informacije o Marijinom stanju. Izjava lekara "da za nju nema leka" ga je duboko potresla i on je preminuo nasred ulice - kaže Maja i dodaje:

- Vlasta je sa Marijom imao jako blizak odnos. To ga je dotuklo.

Marija ima mlađeg brata Ivana koji ide u 4. razred osnovne škole. Trenutno ga čuva Maja jer je maloletan. Nada se ozdravljenju svoje sestre.

Namenski račun za donaciju novca je: 200-123138007-25 Irena Gambošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    28. januar 2022 | 20:21

    Daleko bilo!! 🙏

  • Kaktus

    28. januar 2022 | 23:26

    Jadni ljudi kao da su u sred Černobila ziveli! Sta se ovo desava?!

  • Sanja

    28. januar 2022 | 21:47

    Strasno sta se sve dogadja i majka onog deteta kod Ljubovije obesila se tuga do neba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA