U centru Beograda razvijaju se inovativne ideje – Učesnici Univerzuma kreću u osvajanje svetskog tržišta

Univerzitet u Beogradu i Mozzart dali vetar u leđa startapovima kroz akcelerator program

  • 0
Mozzart Univerzum

Foto: Mozzart

Startap zajednica u Srbiji dobila je čitav univerzum novih prilika! Univerzitet u Beogradu i kompanija Mozzart podržali su osam inovativnih kompanija a kroz mentorski program i sa njima sada kreću da rade brojni stručnjaci iz zemlje i sveta!

Proizvodnja ekoloških materijala, prenosiva laboratorija, super aplikacija za plaćanje, platforme za osobe sa invaliditetom, privatne časove, program za kućne ljubimce, sportiste i rekreativce, inovativni server… To su startapovi koji su deo prvog Univerzum programa, a njihova imena su SOMA BioWorks, Perun lab, Klik Cash, Inclusio, EasyPass, SportUp5, Pet Travel Advisor Solutions I VALLTERA Technologies.

Mozzart Univerzum

Foto: Mozzart

Predstavnici ovih inovativnih kompanija već su ostvarili brojne uspehe i saradnje, neki od njih su bili na Expo Dubai, neki tek treba da idu, a neki su dobili poziv iz Amerike. Oni kao glavni benefit Univerzuma navode mentorski program.

Na razvoju svojih ideja osam timova radiće iz centra Beograda, jer su im organizatori omogućili i korišćenje coworking prostora na Terazijama. Sa njima će raditi više od 50 domaćih i stranih stručnjaka, a među njima je i ceo jedan Mozzartov tim stručnjaka. Svi oni će svojom ekspertizom pomoći u daljem rastu i razvoju startapova. Osim toga, timovi će osim prvog granta čija je ukupna vrednost bila 25.000 evra dobiti i mogućnost za veću investiciju jer će imati priliku za Pitch sa investitorima na kraju programa u maju.

Mozzart Univerzum

Foto: Mozzart

Sledeće predavanje u okviru projekta Univerzum će održati 9. februara Davor Sakač, generalni direktor TS Ventures Fonda. Pre ovog predavanja biznis lekcije timovi okupljeni oko Univerzuma su mogli da čuju od Radeta Rakočevića, vlasnika Senzal Capital-a i Moritz Eis Srbija, i Aleksandra Janičića, koordinatora Centra za razvoj preduzetništva i upravljanje projektima Tehnopolis iz Crne Gore.

Podsetimo, osam timova je izabrano na trodnevnom Bootcampu nakon Pitcha pred žirijem. Ovaj događaj je otvorio prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete Branko Ružić.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA