Sada je na drugoj godini doktorskih studija, a bila je štićenica doma u Zvečanskoj

Na Svetski dan socijalne pravde K. bi mogla da bude dobar primer svim mladima, da je moguće dostići najviše ciljeve uz korišćenje sistema podrške

  • 0
Horoskop, astrologija, devojka, žena, jesen, mesec, zodijak Foto: Pixabay

K. Ć. je trenutno na drugoj godini doktorskih studija iz oblasti likovne umetnosti. Bila je jedna od štićenica Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska. Na Svetski dan socijalne pravde K. bi mogla da bude dobar primer svim mladima, naročito onima koji su smešteni u domovima za decu bez roditeljskog staranja, da je moguće dostići najviše ciljeve uz korišćenje sistema podrške.

Povodom Svetskog dana socijalne pravde ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić poručila je da je Republika Srbija posvećena obezbeđivanju podrške svim građanima kojima je potrebna pomoć, sa ciljem da ostvare svoja osnovna ljudska prava i da se obezbede jednake mogućnosti za sve.

Ona je posetila je štićenike Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska, koji borave u Domu „Jovan Jovanović Zmaj“ i razgovarala sa K. Ć.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedilo je novčana sredstva za školarinu K. Ć. i omogućilo joj putovanje u Barselonu, jedan od evropskih i svetskih centara kulture i umetnosti.

- Zaštita i unapređenje dečijih i prava mladih bio je i ostaće jedan od prioriteta Republike Srbije, koja prepoznaje važnost brige o deci i mladima i značaj razvijanja usluga podrške. Ulažemo velike napore da mlade, koji su stasali za osamostaljivanje, pripremimo za to, novo razdoblje u njihovim životima - navela je Kisić.

- Država je opredeljena da obezbedi socijalnu sigurnost svim građanima, a naročito najranjivijim grupama, od najstarijih građana, osoba sa invaliditetom, dece bez roditeljskog staranja - saopštilo je ministarstvo.

Ministarka Kisić je naglasila da je dostizanje socijalne pravde jedino moguće zajedničkim radom na iskorenjivanju siromaštva, nejednakosti, nasilja, nezaposlenosti, isključenosti iz obrazovnog sistema. Zajedno možemo sve, poručila je ministarka Kisić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA