≫ 

Gledali smo film "Ključ" u Zabeli sa osuđenicima: Evo šta se dešavalo u sali i da li je bio Legija

Projekcija filma "Ključ" održana je u bisokopskoj sali pred oko 200 osuđenika, koji su pomno pratili ostvarenje

  • 1

Projekcija filma "Ključ" održana je 15. marta u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac, za oko 200 osuđenika poluotvorenog i otvorenog odeljenja, a sve sa svrhom resocijalizacije zatvorenika.

Nagađalo se da li je projekciji filma prisustvovao bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, međutim, kako se on nalazi u Posebnom odeljenju KPZ Požarevac, koji je zatvorenog tipa, on nije prisustvovao projekciji. 

Projekcija filma "Ključ" održana je u bioskopskoj sali pred oko 200 osuđenika, koji su pomno pratili ostvarenje. Kako smo sa njima bili u istoj sali, prenosimo vam atmosferu sa lica mesta.

Po ulasku u bioskopsku salu, dva po dva, uz pratnju policije, svaki zatvorenik je seo na svoje mesto, a njihovi razgovori i žamor čuli su se sve do početka projekcije. Svetlo je ugašeno, a zatim je krenula uvodna špica i nastala je potpuna tišina među zatvorenicima.

Kao i u regularnom bioskupu, prisutni su pomno pratili film, povremeno su se čule kesice od grickalica koje su jeli, ali i reakcije na pojedine scene - duhovite replike i kadrovi ispraćeni su glasnim smehom, a pojedine scene nisu mogle da prođu bez komentara. 

Nakon završetka "Ključa", deo ekipe filma koij je bio prisutan izašao je na binu i poklonio se gledaocima, a ovi su uzvratili gromoglasnim aplauzom.

Vladimir Petrović, realizator tretmana u odseku za sprovođenje programa postupanja u Kazneno-popravnom zavodu Zabela u Požarevcu, govorio je koliko je ova projekcija značajna za osuđenike.

- U cilju socijalizacije u datim okolnostima i doprinosa procesu povratka osuđenih lica u društvo po isteku kazne, sprovodimo razne individualne i grupne aktivnosti i zahvalni smo svima koji tome doprinose. U tom smislu veoma cenimo što su nam producenti filma "Ključ" omogućili da danas prikažemo film koji je trenutno aktuelan u biskopima - rekao je Petrović.

- Svaka inicijativa ovog tipa je ovde lepo prihvaćena, a konkretne utiske o filmu verovatno ćemo prepričavati i danima posle projekcije - zaključio je Petrović.

Video: Od mrtvačkog sanduka i holivudske face do prelepe glumice: Zvezde na premijeri filma Ključ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    17. mart 2022 | 23:27

    Opasan je Legija da bi gledao film, zamisli da uđe u film i ode u Kazablanku u Švajcarsku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA