≫ 

Zbog protesta časovi skraćeni u 308 škola: Konkursi za zapošljavanje 2.500 prosvetnih radnika na neodređeno

Nastava u punom obimu u više od 1.460 škola

  • 5
Učiteljica, razred, škola Foto: Shutterstock

Prema podacima koje su Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavile škole, u 1.460 osnovnih i srednjih škola, od ukupno 1.768, nastava se realizovala u punom obimu.

Časovi su bili skraćeni na 30 minuta u 308 škola, koje su delimično ili potpuno učestovale u štrajku upozorenja, što je 17,42 odsto, stoji u saopštenju Ministarstva prosvete.

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ne smatra sindikate suprotstavljenom stranom i u stalnom je dijalogu sa predstavnicima reprezentativnih sindikata. Na tim sastancima razmatrani su i rešavani različiti zahtevi sindikata.

Jedan od rezultata tog dijaloga je odluka Vlade da se raspišu konkursi za zapošljavanje 2.500 prosvetnih radnika na neodređeno, a u toku su dogovori u vezi sa izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora - saopštili su.

Na sastanku Socijalno-ekonomskog saveta podržan je predlog sindikata za isplatu solidarne pomoći prosvetnim radnicima i predlog je upućen Vladi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pakistanac

    17. mart 2022 | 16:48

    Ovi prosvetari godinama nista ne rade,a stalno se bune.Imaju te neke raspuste kad im padne na pamet,neradne dane,godisnje odmore i opet im sve nesto smeta.

  • Tičer

    17. mart 2022 | 17:18

    Ne čitaš, ili ne razumeš pročitano. Nedostaju prosvetni radnici, a da ne pominjem ljude koji godinama rade na odredjeno na upražnjenim radnim mestima. Svi hoćete kvalitetan rad sa vašom decom, a pljujete prosvetu gde stignete!

  • MONARHISTA

    18. mart 2022 | 12:47

    PAMETNI ŠTRAJKUJU GLUPI ĆUTE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA