≫ 

Veći deo dana toplo, od sredine dana kiša, mogući pljuskovi sa grmljavinom: Sledi promena

Za nedelju najavljeno osetno hladnije vreme

  • 0
Kišan dan u Beogradu Foto: Nikola Tomić

U Srbiji će danas veći deo dana biti toplo, ali će na severu i zapadu doći do jačeg naoblačenja sa padom temperature koje će od sredine dana i posle podne usloviti mestimično kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom, a do kraja dana i u toku noći proširiće se na celu zemlju.

U južnim i istočnim krajevima tokom većeg dela dana biće suvo, saopštio je RHMZ, prenosi Tanjug.

Duvaće umeren, povremeno jak južni i jugozapadni vetar, na planinama sa olujnim udarima, tokom dana u skretanju na umeren i jak severozapadni, kratkotrajno olujni, najpre na severu i zapadu. Jutarnja temperatura biće od 7 do 15, na jugu i istoku oko 4, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

U Beogradu će veći deo dana biti toplo, a pre podne najvljuje se jače naoblačenje koje će od sredine dana i posle podne usloviti povremeno kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom i pad temperature. Jutarnja temperatura oko 15, najviša oko 22 stepena.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 16. aprila, u nedelju će biti oblačno, vetrovito i osetno hladnije s kišom, na planinama sa snegom, uz umeren, ponegde i jak severni vetar.

U drugom delu dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Zatim, veći deo perioda pretežno sunčano i toplije, a početkom sedmice u jutarnjim satima očekuje se slab prizemni mraz. Krajem perioda promenljivo oblačno, malo svežije, ponegde sa kratkotrajnom kišom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA