≫ 

Podneta prijava protiv kompanije koja je sipala otpad u reku Rašku: Zatražene maksimalne novčane kazne

Snimak sa društvenih mreža na kojem se vidi kako kamion mešalica izbacuje otpad direktno u reku Rašku otkrio je višegodišnje zagađenje ove reke

  • 2
Mešalica za beton, zagađenje, reka Raška Printskrin:Twitter/@EkoStraza

Komunalna ispekcija sprovela je inspekcijski nadzor nakon što se u medijima pojavio snimak miksera, koji u korito reke raške prosipa otpad.

Nakon što je inspekcija sačinila zapisnik, podneta je prijava Prekršajnom sudu u Novom Pazaru protiv kompanije i direktora iste A. S.

Prekršajni sud u Novom Pazaru saopštio je da je primio prijavu komunalne inspekcije Novog Pazara protiv kompanije i njihovog direktora podnetu zbog ispuštanja otpadne vode u reku Rašku.

U kopiji prijave, datirane na 6. maj, komunalni inspektor je od Prekršajnog suda zatražio da se kompanija i odgovorno lice "oglase krivim i da im se izreknu maksimalne novčane kazne".

Podsećamo, snimak sa društvenih mreža na kojem se vidi kako kamion mešalica izbacuje otpad direktno u korito reke Raške kod Novog Pazara otkrio je višegodišnje zagađenje ove reke.

Prema istraživanju koje je prošlog leta naručila lokalna samouprava u Novom Pazaru, reka Raška je najzagađenija u samom centru grada i nizvodno još nekoliko kilometara. Tu su istraživanja pokazala najveću koncentraciju hemijskih supstanci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    11. maj 2022 | 09:46

    Samo po novčaniku. Kao na zapadu. Jedino tako možeš govedo naučiti reda.

  • Гаргамел

    11. maj 2022 | 10:20

    Страшно је што овакве ствари бележе обични грађани а комунална полиција гања бабе по БГ пијацама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA