≫ 

Srpsko dvorište iz bajke krije se na obroncima Murtenice: Ljubodrag svojim rukama pravi remek dela

Željana, Ljubodragova kćerka, kaže da im je na ovaj način tata učinio detinjstvo nezaboravnim

  • 1
Nova Varoš, selo Negbina, Ljubodrag Ćirović Foto: RINA

Na selu su ruke uvek pune posla i to onog najtežeg. Ali, da ima vremena i za one fine ukrasne radove najbolje pokazuje Ljubodrag Ćirović iz Negbine kod Nove Varoši koji je od svog dvorišta napravio pravo mesto iz bajke. Ručno je napravio drvene kućice koje podsećaju na dvorac, fontane sa kojih teče izvorska voda i sve to skockao tako da kad zakoračite zaljubite se na prvi pogled u tu nestavrnu lepotu.

- Posle venčanja supruga je želela da na ovom placu zasadimo neko cveće i tako smo krenuli od toga. Kada su došla deca pravio sam klackalice i ljuljaške. Kasnije mi se javila ideja da pravim i kućice, pa fontane i to se samo nadovezivalo jedno za drugim. Sve se radi ručno i odokativno. Možda bi sa mašinama bilo preciznije, ali ovako je autentično i ono što je najvažnije urađeno sa puno ljubavi - kaže za RINU Ljubodrag.

Da bi izgradio jednu kućicu potrebno mu je oko pet dana, ali ne žali ni truda ni vremena jer zna da će na taj način obradovati svoju decu. Zbog toga je sve i počelo, a kasnije preraslo u kreativan hobi.

Zbog svoje lepote i autentičnosti mnogi su želeli da kupe baš njegovih ruku delo.

- Inspiraciju su mi davale bajke i izgled kućica u njima. To se svima dopalo, pa sam nastavio. Imam još dosta ideja koje planiram da realizujem. Ono što daje pravi doživljaj ovom selu iz bajke jeste ambjent koji ga okružuje. Osim moje dece koja su ovde odrasla, srećan sam što i unuk sada dođe kod dede i uživa u svemu tome - rekao je Ljubodrag.

Željana, Ljubodragova kćerka, kaže da im je na ovaj način tata učinio detinjstvo nezaboravnim.

- Svi iz sela su dolazili kod nas, imali smo i bazen, ljuljaške i klackalice, čak smo se i noću do kasno skupljali ovde. Uvek nam je bilo lepo i zabavno - rekla je ona.

A kada dođe zima i sneg prekrije ovu idiličnu bajku, Ljubodrag ni tada ne staje. Pravljenje kućica zamenjuje platnom i bojama i oslikava prava mala remek dela.

Video: Zavirite u raj na zemlji Siniše Mihajlovića: Luksuzna vila na obali mora sa 2 bazena i dvorištem!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lia

    17. maj 2022 | 18:46

    Kako je ovo divno! Kako vredan čovek i kakva želja da deca uživaju. Stvarno, pravo detinjstvo iz bajke. A nažalost tako retko. Ljudi nemaju vremena, ne umeju, ne razumeju da treba....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA