≫ 

Smrad se danima širio među zgradama na Limanu: Radnici zatekli užasan prizor u slivnicima

U kanalizacionim cevima bio je čep koji se stvorio od nagomilanog smeća

  • 0
Liman, kanalizacija, đubre

Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad

Radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ danas su čistili kanalizacionu mrežu na Limanu 4, između ulica Ive Andrića i Banović Strahinje. Takođe, otpušavali su slivnike koji su bili zagušeni usled nagomilanog đubreta kojem nije mesto u kanalizaciji.

Smrad koji se prethodnih dana osetio u ovom delu grada, širio se upravo zbog slabe propusne moći kanalizacionih cevi čiji se kapacitet znatno umanjio zbog čepa koji se stvorio od nagomilanog smeća. Iz istog razloga, usled obilnih padavina, na slivnicima i šahtovima dolazi do izlivanja kanalizacije.

Podsećaju da je pre nekoliko godina iz kolektora koji se ovde nalazi, u dvorištu stambenih zgrada izvađeno više od tone vlaknastog materijala, sastavljenog od krpa, pucvale i vlažnih maramica, a ta hrpa ozbiljne čvrste mase bila je uzrok izbijanja kanalizacije na površinu. Ako se zna da je prečnik kolektora 2,4 puta 1,4 metra, u koji se sliva kanalizacija Telepa i dela Limana, jasno je kolika je onda zapremina nagomilanog smeća kad dođe do zagušenja.

Stoga, još jednom apelujemo da se u kanalizaciju ne bacaju predmeti i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre. Kanalizacija se koristi i služi isključivo za sanitarne potrebe. Svi treba da budu svesni kolike i kakve probleme može izazvati pogrešno, nenamensko korišćenje kanalizacije.

Ovakva vrsta nemarnog ponašanja je jedan od osnovnih razloga, naročito kada padaju kiše, što kanalizacija ne može istog trenutka da prihvati svu kišnicu, što prouzrokuje izlivanje. Mole sve građane i korisnike da se odgovorno ponašaju i da otpad odlažu na propisana mesta kako bi zaštitili kanalizacioni sistem koji je od vitalnog značaja za normalno funkcionisanje Novog Sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA