Smuk od 2,5 metara uhvaćen u dvorištu kuće u Leskovcu: Po okolnim selima izmilele otrovnice

- Odavno se ne sećam ovolikih najezda otrovnica, prepoznajem ih jer od malena živim ovde, ne plašim ih se, ali svakog vikenda strepim kada mi dođu deca sa još malim unucima - priča stanovnik sela Brza

  • 1
Smuk Foto: Jugmedia

Prethodna dva dana visoke dnevne temperature izmamile su zmije na tri lokacije u Leskovcu, ali i okolnim selima. U nedelju su građani prijavili da je viđen smuk u Radničkom naselju, a u ponedeljak jedan smuk viđen je na ulazu u SRC "Dubočica" i još jedan dugačak 2,5 metra u Ulici Stepe Stepanovića u dvorištu kuće.

Kako je za juGmediu kazao direkor JP "Komunalac" Vladimir Sinadinović, ekipe su odmah po prijavi građana izašle na teren i vratile zmije u svoje prirodno stanište.

- Apelujem na građane da ne paniče, smukovi nisu otrovni, ali normalno je da se se oseti strah. Ukoliko primete zmiju neka pozovu na broj telefona ZOO Higijene 064/4109025. Preporuka je da ih ne ubijaju jer su, kao što znate, zaštićena vrsta - istakao je Sinadinović za JuGmediu.

Inače, od početka godine do danas imali su desetak prijava na teritoriji grada Leskovca.

I dok se stanovništvo Leskovca susreće sa smukovima, meštani okolnih sela, pogotovo onih planinskih javljaju juGmedii da su iz zemlje izmilele i otrovnice.

Smuk Foto: Jugmedia

Kažu da se sa njima sreću posebno na njivama, pašnjacima, ali i oko kamenih zidova svojih kuća.

- Odavno se ne sećam ovolikih najezda otrovnica, prepoznajem ih jer od malena živim ovde, ne plašim ih se, ali svakog vikenda strepim kada mi dođu deca sa još malim unucima - priča stanovnik sela Brza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    18. maj 2022 | 08:53

    Ovaj na slici ima 1 do 1,2 metra a nijada nisam video duzeg od 70,80 cm ali sad 2,5 metra...u strahu su velike oči...uzgred u mom kraju se smuk ne ubija i on slovi za čuvarkuću ako ga nades u blizini kuće ili plota,ubija stetocine i njima se hrani i gde su oni tu nema miseva niti pacova.To su sve opste poznate stvari i ne znam dokle više sve ponavljati....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA