≫ 

Studenti veterine spasili ljubimicu kravu Slavicu: Bila joj određena klanica, sada će uživati na Zlatiboru

Studenti su skupil 150.000 dinara i spasili Slavicu sigurne smrti

  • 3
Krava Slavica Foto: Privatna arhiva

Krava Slavica jedna je od retkih pripadnica svoje vrste koja, uprkos tome što ne može da bude steona, neće svoj život okončati u klanici, već na prelepim zlatiborskim proplanicma - i to sve zahvaljujući grupi studenata Fakulteta veterinarske medicine, koji su uduržili snage i ovu milu životinju spasili sigurne smrti.

Kako je za Telegraf.rs ispričala studentkinja koja je učestvovala u akciji za Slavicu, odlučili su da kravu otkupe od farme koja im ju je pozajmila za praksu, za šta je bilo neophodno da prikupe 150.000 dinara.

Slavica je došla kod nas početkom februara, kada je počeo i letnji semestar, i bila je namenjena za praktičnu nastavu. Budući da ona ne može da ostane steona, nju farma nakon naše prakse šalje u klanicu i onda tako okončava svoj život. Ipak, kako smo se za nju svi vezali i dali joj ime, nismo hteli da ishod bude takav, pa smo pokrenuli akciju prikupljanja novca, kako bismo je otkupili. Farma je tražila 150.000 dinara i mi smo taj novac prikupili, ali ostaje da vidimo koliko će novca još biti potrebno za njen prevoz i hranu - rekla je studentkinja.

Kako navodi, ljudi su se odazvali odmah i novac je prikupljen gotovo u jednom danu.

- Imali smo veliku podršku prodekana, sinoć smo pokrenuli akciju i već danas prikupili novac. Slavica će otići na Zlatibor kod jedne divne žene koja inače brine o životinjama i tamo će imati dobre uslove i  dočekati u miru svoju prirodnu smrt.

Inače, slavica je treća krava koju su studenti otkupili.

- Mi se kroz praksu dosta vezujemo za te životinje, jer ih viđamo skoro svaki dan i veoma brinemo o njima, hranimo ih i mazimo - dodaje studentkinja.

Video: Krave ko furije izletele iz klanice, jedna od njih u trku pregazila čoveka: Pobegle da ne bi umrle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    24. maj 2022 | 07:21

    Bravo deco Imate velika srca

  • mm

    24. maj 2022 | 07:28

    Lepo ... hvala Bogu, jedna vest o spasavanju zivotinja, a da nije o psima... popeli su mi se vise na glavu psetoljupci i psece interesne grupe

  • Makica

    24. maj 2022 | 08:43

    Svaka čast. Od srca im svima želim svako dobro u životu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA