≫ 

Maju i Nikolu ljubav prema planini dovela u Vilove kod Nove Varoši: Započeli novi život, važe za dobre komšije

Njihovo imanje proteže se na 7,5 hektara i tu žele da urade mnogo toga, a najpre da renoviraju postojeće objekte koji će zadržati autentičan izgled

  • 0
Kristina Kaplanović, selo Vilovi Foto: Youtube/VillageVilovi

Sa juga Francuske iz Avinjona, najpre u Vojvodinu, a potom u novovaroško selo Vilovi, doselio se bračni par umetnika, akademska slikarka Maja Šnajder i akademski vajar Nikola Buvet. Ljubav prema prirodi i umetnosti, doveo ih je u ovo zlatarsko selo, gde žele i da ostanu.

Pre godinu dana krenuli su put Vilova.

- Slučajno smo ga pronašli na Internetu. Međutim, ništa nije slučajno. Na ovom imanju želimo da se bavimo turizmom, sadnjom lekovitog bilja i pre svega, pošto smo umetnici, hteli bismo da napravimo jednu stazu sa skulpturama - rekla je Maja za TV5.

Nikola, koji je akademski vajar, bavio se u Francuskoj scenografijom, ali kaže da ne planira da se vrati u rodnu zemlju, jer mu se ovde mnogo dopada.

- Bili smo svuda u Srbiji, po svim planinskim krajevima, ali ovde mi se najviše svidelo. Volim planinu, prirodu i mir koji ovde imam. Ljudi su mnogo dobri, sa velikim srcima i mislim da nas je sudbina dovela ovde - rekao je.

Njihovo imanje proteže se na 7,5 hektara i tu žele da urade mnogo toga, a najpre da renoviraju postojeće objekte koji će zadržati autentičan izgled.

- Imamo staru štalu koju želimo da pretvorimo u apartmane za turiste. Imamo u kuću koja je najastrija u selu, od 120 godina - kaže Maja.

Komšije imaju samo reči hvale za ovaj par.

- Drago nam je bilo kad su došli. Slažemo se fino i tako ćemo i da nastavimo. sami Bog ih je poslao. Oni vole prirodu, vole drvo, vole vodu. Komšije su za sada one prave komšije - kaže komšija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA