Najnovije upozorenje RHMZ-a: Temperature danas do 34 stepena, posle podne nepogode - grad i jak vetar

* U većem delu zemlje danas je na snazi narandžasti meteoalarm * U gradu na jugu u 7 sati izmereno 20 stepeni u hladu

  • 1
Ljudi, šetnja, lepo vreme, ilustracija

Foto: Nikola Tomić

U Srbiji će danas biti pakleni dan, očekuju nas letnje temperature do 34 stepena, a Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je jutros pre 5 sati upozorenje na vremenske nepogode, koje bi trebalo našu zemlju da pogode poslepodne. U većem delu Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm. 

- Danas posle podne nestabilno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode: grad i jak vetar, uglavnom u brdsko-planinskim predelima, kao i ponegde na severu zemlje, i to kao retka pojava - navodi se upozorenju RHMZ.

Temperature će danas biti kao usred leta, najviša dnevna biće od 30 do 34 stepena. U većem delu zemlje na snazi je narandžasti meteoalarm, koji govori da vreme može biti opasno.

-  Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjenje je za narandćasti meteoalarm.

Inače, već u 7 sati jutros živa u termometru je dostigla 20. podeok, koliko je u hladu izmereno u Nišu, koji je bio najtopliji. Po 19 steeni izmereno je u Somboru, Loznici, Sremskoj, Mitrovici, Beogradu, Kragujevcu, Smedervskoj Palanci, Velikom Gradištu...

Najhladnije u 7 sati je bilo je na Crnom Vrhu gde je bilo 11 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura biće od 14 do 18, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Prema izgledima vremena do 24. maja, u sredu promenljivo oblačno, na severu sa dužim sunčanim intervalima, a samo još ujutru i pre podne u brdsko-planinskim predelima mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Od četvrtka pretežno sunčano uz postepeni porast temperature. Od nedelje novo naoblačenje sa padavinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA