≫ 

Strah komšija žene koju je napala zmija: "Duge su 2 metra, legla velika, u kućama su, postavljamo barikade"

"Moramo uz samu ogradu da sipamo sodu bikarbonu i stavljamo hepo kocke koje mogu da ih oteraju od kuća"

  • 7

Niti manje ulice, niti veće opasnosti kad dođu vreli dani. Nakon što je u Pantićevoj u Čačku, zmija ujela stariju ženu koja je usled posledica završila u bolnici, ostale komšije žive u strahu. Ovo je prvi put da se dogodio sličan incident koji im je uterao strah u kosti, ali nije prvi put da u blizini svojih kuća vide opasne gmizavce koji prete da ugroze živote stanovnika.

- Zmije dugačke i preko dva metra nalazili smo u našim kućama. Jednu smo otkrili sasvim slučajno kad je mačak uporno grebao po zidu i gledao u jednu tačku. Kad sam prišao video sam ogromnu zmiju sa sve izbačenim jezikom. Jezivo je kad pomislite da možete da zaspite, a da ona može da vam dođe u neposrednu blizinu. Zbog toga su prošlog leta mnoge noći bile i neprospavane, jer sam jednu našao omotanu oko saksije za cveće, a drugu na ulici ispred kuće - rekao je za RINU Dejan Miljković.

Upoznati sa činjenicom da žive u opasnom delu grada, ovi Čačani su prinuđeni da postavljaju barikade kako bi sprečili da se zmije približe njima i njihovoj deci. Poznato je da zmije najčešće naseljavaju napuštene kuće, a upravo je takvih nekoliko objekata u Pantićevoj ulici u Čačku.

- Konsultovali smo se sa ljudima koji poznaju problematiku i rekli su nam kako da se zaštitimo. Moramo uz samu ogradu da sipamo sodu bikarbonu i stavljamo hepo kocke koje mogu da ih oteraju od kuća. Svake godine ovaj problem prijavljujemo nadležnim inspekcijama, ali problem nikako da se reši. Mi sami čistimo i kosimo koliko možemo da bismo se spasili, ali to nije trajno rešenje. Moraju nadležne službe da uzmu ovaj problem za ozbiljno kako se ne bi završilo tragično - kazala je Ljiljana Stojanović.

Prema rečima meštana, najveće leglo zmija krije se u kući koja je nekada bila opštinska, a sada tu već niko ne dolazi, a kamoli održava, i preti da se sruši.

- Kuća je odavno napuštena i tu niko ne živi. Kada ovako zmije izlaze na put, ne smem ni da zamislim šta se sve krije u podrumu tog objekta. Nažalost ovo nije jedina napuštena kuća pored koje zatvaramo oči kada prolazimo, ima ih još nekoliko u ovoj ulici sa istom sudbinom, ali i sa istim leglom zmija - zaključuju meštani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • U strahu su velike oči

    25. maj 2022 | 21:13

    Na ovim prostorima samo stepski šumski smuk može da naraste 1,5 - 2 m i to je retkost, on nije opasan i uglavnom beži...koje to zmije viđate tamo, da nisu pitoni ili anakonde??

  • Brk

    25. maj 2022 | 17:46

    Pokusajte malo da iskrcite šiblje i pokosite travu makar okolo kuća i u blizini,zatrpajte rupe i neće biti problema...

  • Pdjoni

    25. maj 2022 | 18:16

    Ako imate dvoriste kupite morke,lepe su,tihe,nose jaja a opasne su za zmije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA