≫ 

"Umirem od smeha! Bolnica u Novom Sadu 2 dana nije videla dojavu o bombi": Ovo je istina o statusu koji kruži

Dojave o postavljenim bombama u bolnicama u Srbiji stigle su 18. maja

  • 3
Klinički centar Vojvodine, bomba

Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap, Shutterstock

Društvenim mrežama kruži priča da nadležni u bolnici u Novom Sadu dva dana nisu videli da im je stigao mejl sa dojavom o bombi. Aludira se da se radi o Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine, koji je, navodno, jedina bolnica ustanova u Novom Sadu koja je dobila takvu dojavu, ali kako za Telegraf.rs kaže u toj ustanovi, radi se o dezinformaiji  jer su oni mejl dojave videli odmah. 

- Umirem od smeha. Pretnja bombom bolnici u Novom Sadu poslata pre 2 dana! Nisu evakuisali bolnicu, dva dana niko nije otvorio mejl - jedan je od statusa na društvenim mrežama.

U komentarima se, naravno, zbijaju šale da bombe ne treba da se dojavljuju mejlovima, već telefonom, navodi se i da se posle toliko dojava niko ne plaši, ima i onih koji kažu da je bolje da rade svoj posao odnosno leče ljude, nego da čitaju mejlove, a sve vreme potencira se da se radi o Unveritetskom kliničkom centru Vojvodine.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi, međutim, kažu za Telegraf.rs da su oni odmah videli majl, i da su dva minuta po dobijanju mejla obavestili sve nadležne službe.

- Policija i antidiverzione ekipe su odmah došle, postupile kao i mi po protokolu, i u najbržem mogućem roku pregledali Klinički centar - kažu nam u ovoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj napominju da je dezinformacija to da oni nisu dva dana videli mejl dojave o bombi.

Dojava o bombi u ovoj ustanovi bila je 18. maja kada i u svim drugim bolnicama u Srbiji, a najviše u Beogradu.

Ostaje sada misterija, koja to bolnica nije videla mejl dojave o bombi dva dana a o čemu je proteklog vikenda tokom gostovanja na jednoj televiziji govorio ministar policije Aleksandar Vulin. n je izjavio da je dojava pristigla u jednu bolnicu u Srbiji, ali se to nije saznalo odmah, jer niko nije otvarao mejl dva dana. Tek kad su to učinili, pozvali su policiju.

Ministar, međutim, nije otkrio o kojoj bolnici se radi.

Video: Lažne dojave o bombama u beogradskim školama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA