≫ 

Nevreme lomilo drveće u gradu u Srbiji, oštećeno 7 automobila: Kako vlasnici mogu da dođu do odštete?

Samo juče je u Zrenjaninu, po dosadašnjim saznanjima službi sa terena, oštećeno 7 automobila

  • 3
Palo drvo na Automobile Foto: Nikola Anđić

Nevreme koje je juče zahvatilo Zrenjanin, lomilo je drveće, kao da je od plastike, i oštetilo automobile, a kako Telegraf.rs saznaje u Javnom-komunalnom preduzeću "Čistoća i zelenilo" u tom gradu, prema dosadašnjim saznanjima od službi sa terena, "stradalo" je 7 automobila. 

U ovom preduzeću objasnili su za naš portal i na koji način građani, čiji su četvorotočkaši stradali mogu da nadoknade nastalu štetu.

- Građani, čiji su automobili oštećeni tokom jučerašnjeg nevremena, radi nadoknade štete, obraćaju se Prvobranilaštvu grada Zrenjanina, sa zahtevom za nadoknadu štete nastale prilikom pada drveta. O podnetim zahtevima odlučuje posebna komisija, koja je formirana za razmatranje zahteva za nadoknadu štete na vozilima - kažu za Telegraf.rs u JKP "Ćistoća i zelenilo" Zrenjanina i dodaju:

- Prema našim saznanjima, od službi sa terena, oštećeno je 7 automobila.

Nevreme je juče zahvatilo i Bečej, Kikindu ali i Pančevo a prema postojećoj prognozi vremena, nestabilno vreme očekuje se i danas i u narednim danima, sve do srede sledeće nedelje.

Poslednji put veliki broj stabala na automobile, na primer u Beogradu palo je u decembru prošle godine, a pre toga 2018. Konkretno prošlog decembra, za samo jedan dan oboreno 300 stabala zbog napadalog vlažnog snega, od kojih je priličan broj pao na parkirane automobile.

Kako je tada za Telegraf.rs objašnjeno u Javnom komunalnom preduzeću "Zelenilo Beograd", oni nadoknađuju štetu ako se nezgoda dogodila na površinama koje su u sistemu njihovog održavanja,a potrebno je da je građani prijave ili na broj telefona ili putem imejl adrese.

- Ukoliko je stablo u našem sistemu održavanja, "Zelenilo Beograd" nadoknađuje štetu. Ono što nam je važno, sugrađani treba da, ili kontaktiraju "Zelenilo Beograd", odnosno našu dežurnu službu na broj 011-2650-683 ili putem imejla - dezurnasluzba@zelenilo.rs, gde mogu da nam daju informaciju o šteti i pošalju fotografiju te štete.

- Kolege će izaći na teren, napraviće zapisnik o pričinjenoj šteti, on se prosleđuje našoj komisiji za štete, a zatim obaveštava osiguravajuća kuća. Na taj način se završava potrebna dokumentacija, da bi se nadoknadila šteta u vrlo kratkom vremenskom roku. Isplaćuje se pun iznos štete - objasnila nam je tada Mirjana Obućinski iz "Zelenila Beograd".

Dodala je da za štete nastale na privatnim ili drugim površinama koje nisu u programu njihovog održavanja, potrebno da građani vide čije su to površine i njima da se obrate.

Video: Nevreme praćeno gradom tokom popodnevnih sati pogodilo je i Arilje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    26. maj 2022 | 23:31

    Nikako... nama je tako u nevremenu pala reklama i polupala auto, ni policija ni komunalna nije nadležna, kao da zovemo firmu čija je rekla a firma ne radi godina.... i na kraju popravku mi snosili

  • Mila

    26. maj 2022 | 22:41

    Državo reaguj dokle će drveće da nam stvara probleme. A vi još hoćete da sadite šume. Ubedite obaveznu imunizaciju drveća tj seču

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA