≫ 

RHMZ izdao novo upozorenje: Tri kraja Srbije u naredna dva sata pogodiće pljuskovi sa grmljavinom

I na teritoriji Beograda očekuje se kiša

  • 3
grmljavina

foto: pixabay.com

Naredna dva sata na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije očekuje nas mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, navodi se u najavi RHMZ koja je objavljena u 17.36 minuta. 

Na teritoriji Beograda očekuje se kiša ili kratkotrajan pljusak, piše u saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na snazi je i dalje upozorenje RHMZ koje je objavljeno jutros malo posle 9 časova.

-  Danas na području istočne i južne Srbije nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode: grad, jak vetar i intenzivniji pljuskovi - navodi se u njemu a izdao je i posebno upozorenje za sutra na veliku količinu padavina na području istične Srbije.

- U nedelju u istočnoj Srbiji lokalno se očekuje velika količina padavina od 20 mm do 40 mm, lokalno i oko 60 mm za 24 h.

AMSS savetuje opreznu vožnju zbog padavina

Zbog mokrih kolovoza koje mogu doneti mogući pljuskovi i veće frekventnosti vozila, Auto-moto savez Srbije (AMSS) savetuje vozačima oprezniju vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu uz obavezno poštovanje ograničenja u brzini.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije, na graničnom prelazu Horgoš 2 zadržavanje za putnička vozila je 90 minuta, dok za teretna vozila na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Video: Jak grad tukao po ivanjičkim selima duže od deset minuta: Obelele livade usred proleća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ako

    28. maj 2022 | 17:56

    Pa niko nas ne bombarduje pa da bude upozorenje !Kisa i grmljavina ,spas za poljoprivredu kakvo crno upozorenje .

  • Bogdanović

    28. maj 2022 | 18:19

    Ovde neko očigledno ne zna ili strane sveta ili prognozu!!! Na zapadu lije,a oni pominju isključivo istok. Tesko nama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA