Dečak potonuo na dno bazena u Vrnjačkoj Banji: Spasila ga nastavnica

Dečak je u teškom stanju i u pratnji anesteziologa prebačen u Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu

  • 8
dete bazen davljenje, udavilo se dete, davljenik, voda Foto: Shutterstock

Četrnaestogodišnji dečak iz Šida, pod još nerazjašnjenim okolnostima, potonuo je u nedelju po podne na dno bazena hotela "Breza" u Vrnjačkoj Banji, u kojem se sa svojom školom nalazio na rekreativnoj nastavi, navode Novosti.

Kako se navodi, dečaka je iz bazena spasila njegova nastavnica, a ubrzo je pristigla i lekarska ekipa hitne pomoći vrnjačkog Doma zdravlja „Dr Nikola Džamić“ koja je obavila reanimaciju, a potom je dečak transportovan u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu.

Nakon što su obavljeni detaljni pregledi u kraljevačkoj bolnici, dečak je u teškom stanju i u pratnji anesteziologa prebačen u Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu.

Prema nezvaničnim informacijama, osnovci iz Šida su na rekreativnu nastavu u Vrnjačku Banju pristigli u nedelju. Pošto su se smestili u sobe, otišli su da se osveže na hotelskom bazenu, ali se ubrzo dogodio pomenuti incident.

Pod kojim okolnostima je dečak završio na dnu bazena, kao i da li je bio neplivač, za sada nije poznato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    19. jun 2022 | 23:24

    Zasto minusi? Decko je u teskom stanju a to se moglo izbeci angazovanjem spasioca od strane hotela u cijem kompleksu je bazen. Ako ,,primaju,,ekskurzuje,jasno je da su u pitanju skolska deca (od kojih mnogi ne znaju da plivaju). Nije poenta samo uzeti novac,vec i obezbediti siguran boravak dece. Pohvala za nastavnicu

  • 😇

    19. jun 2022 | 23:07

    Bravo za pozrtvovanu nastavnicu!

  • Nena

    19. jun 2022 | 22:42

    A spasioci? Ima li ih?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA