Kad je "pauk" na intervenciji, ne važi zakon o parkiranju: Oglasili se iz JKP "Komunalne usluge" Aleksinac

Odredbe Zakona o zaustavljanju i parkiranju ne primenjuju se na radnike komunalnih službi za vreme vršenja komunalnih delatnosti

  • 3
nepropisno parkiranje, pauk Foto: Aleksinačke novosti/Saša Pešić

Meštani Aleksinca primetili su situaciju u kojoj "pauk" za odnošenje nepropisno parkiranih vozila stoji nepropisno parkiran. Iz JKP "Komunalne usluge" Aleksinac, objasnili su za Telegraf.rs zbog čega "pauk" može da bude nepropisno parkiran.

- Način rada dizalice za transport vozila sa oznakom SG 14-26, što je specijalno vozilo, takav je da za vreme intervencije ono ne podleže Zakonu u saobraćaju u delu zaustavljanja i parkiranja - kažu za naš portal iz JKP "Komunalne usluge" Aleksinac.

Kako objašnjavaju, odredbe Zakona o zaustavljanju i parkiranju ne primenjuju se na radnike komunalnih službi za vreme vršenja komunalnih delatnosti.

- U vreme kada je fotografija snimljena, vozilo i službena lica su bili u postupku pripreme i vršenja intervencije, kako bi sam postupak podizanja nepropisno parkiranog vozila trajao što kraće - dodaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caspet

    22. jun 2022 | 16:02

    Zakon o zaustavljaju i parkiranju? Gde je objavljen taj zakon? Tako nešto ne postoji. Postoji samo Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima. Članom 62 pomenutog Zakona je regulisano i parkiranje organa policije, komunalne milicije i komunalnih službi, znači i Parking servisa. Tačno je da piše da se kod "komunalac" prilikom obavljanja intervencija ne primjenjuje ovaj zakona, ali se sigurno može primemiti ukoliko ti isti "komunalci"kupuju burek ili ćevape, pa stanu gde im volja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA