Nepogode moguće još u 3 kraja Srbije, sledeće nedelje do 36 stepeni: Iščezao sistem zbog kog je jutros grmelo

Početkom sledeće sedmice biće sunčano i veoma toplo, sa maksimalnom temperaturom u utorak od 32 do 36 stepeni - kaže meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.rs

  • 2
Beograd vreme oluja kiša Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Nakon jutra punog sivih oblaka, munja i gromova, sledi postepena, ali ne i potpuna stabilizacija vremena, kaže za Telegraf.rs meteorolog Đorđe Đurić. On kaže da nas do kraja sedmice očekuje sunčanije vreme, ali i dalje uz lokalne pljuskove.

Sledeće sedmice biće sunčano i veoma toplo, uz prolazno i manje osveženje u sredu.

- Snažan oblačni sistem sa kišom, obilnim pljuskovima sa grmljavinom i grmljavinskim olujama, koji se tokom prethodne noći, jutra i prepodneva premeštao preko Vojvodine, Beograda, Kolubarskog okruga, Mačve, centralne Srbije, Šumadije, Pomoravlja, istočne i jugoistočne Srbije oslabio je i iščezao, pa se u nastavku posle podneva u ovim predelima Srbije očekuje razvedravanje. U toku poslepodneva lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na jugu, jugozapadu i zapadu Srbije, a biće uslova i za lokalne i kratkotrajne grmljavinske nepogode - navodi Đurić.

Maksimalna temperatura biće danas od 25 do 30, u Beogradu do 26 stepeni, a biće izražen i osećaj sparine.

- U Srbiji u petak sunčano i toplo, dok se na jugu i na jugozapadu očekuje promenljivo oblačno, ponegde sa loaklnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, promenljivog smera. Minimalna jutarnja temperatura biće od 13 do 17 stepeni, maksimalna dnevna od 28 do 32, u Beogradu do 31 - navodi on.

 U Srbiji u subotu promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito tokom večeri i noći:

- U nedelju pretežno sunčano, a tokom jutra i prepodneva u centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima očekuje se više oblačnosti, ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 29 do 33, u Beogradu do 32 stepena.

Prema njegovim rečima, početkom sledeće sedmice biće sunčano i veoma toplo, sa maksimalnom temperaturom u utorak od 32 do 36.

- U utorak će duvati i jaka košava. U sredu prolazno naoblačenje i osveženje sa pljuskovima i grmljavinom, uz pad temperature za 5 do 7 stepeni i uz jak severozapadni vetar. Od četvrtka sunčano i ponovo veoma toplo, uz maksimalne temperature preko 30 stepeni - rekao je Đurić za naš portal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA