≫ 

Takvim sadržajima nije mesto u školi, inspekcija će reagovati: Ministarstvo o veselju đaka uz pesmu o ratu

Incident koji se, kažu, desio u u OŠ „Vasa Stajić“ u Novom Sadu je izolovan slučaj i nikako ne odslikava stanje i atmosferu u školama u Srbiji.

  • 53

Takvim sadržajima nije mesto u školi, stav je Ministarstva prosvete povodom scene u novosadskoj OŠ "Vasa Stajić", gde su se četvrtaci veselili uz pesmu o ratu Baje malog Knindže. 

- Sistem obrazovanja u Srbiji je usmeren ka demokratskim vrednostima i Ministarstvo prosvete ostaje dosledno u promovisanju, negovanju i ugradnji principa nediskriminacije i poštovanja različitosti u obrazovni sistem. Takođe, poseban ponos našeg sistema je obrazovanje na jezicima osam nacionalnih manjina, među kojima je i bosanski jezik - napominju u Ministarstvu za Telegraf.rs.

Incident koji se, kažu, desio u u OŠ „Vasa Stajić“ u Novom Sadu je izolovan slučaj i nikako ne odslikava stanje i atmosferu u školama u Srbiji.

- Kako bi se utvrdile okolnosti i odgovornost zaposlenih u školi, inspekcijski nadzor izvršiće Pokrajinska prosvetna inspekcija u skladu sa nadležnostima, a Ministarstvo će u školu uputiti i stručno-pedagoški nadzor - dodaju na kraju.

Podsetimo, desetogodišnjoj deci je na priredbi puštana pesma “Ne volim te Alija, zato što si Balija” u kojoj se raspiruje nacionalna mržnja prema Bošnjacima. Na video snimku prosleđenom na roditeljsku vajber grupu, dečica đuskaju uz stihove kojima se veličaju ratni zločini u Bosni i Hercegovini.

U jednom trenutku i učiteljica pada u sevdah, pa poziva decu u "vozić". Ipak, četvrtaci na snimku vesele se ritmu, a reči pesme ne znaju, tako da je očigledno da nisu ni svesni o čemu se tu peva.

Video: Parezanović: Dojave su stigle tokom noći i jutros u školama moravičkog okruga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    23. jun 2022 | 15:41

    Нешто баш и нисам примијетила да сте у томе истрајни и досљени на просторима Рашке ( Новог Пазара) и Косова и Метохије као такве челичне песнице преостале титове државе. Идите доле па им ред заводите а учитељицу и дјецу на миру оставите јер то НИЈЕ ДЕМОКРАТИЈА ШТО СТЕ УРАДИЛИ И РАДИТЕ. Срамота !!!

  • Laza

    23. jun 2022 | 16:07

    Ako je ova pijesma problem onda smo u dubljem blatu nego što se čini....

  • Rade

    23. jun 2022 | 17:11

    Pa sta je u pesmi pogresno.Ne volimo ga,to je cinjenica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA