≫ 

Završen mural nastradalom rudaru, supruga birala sliku i natpis: Da Lav pokaže oca junaka koji ga nije ostavio

Bojan Stajić (34) poginuo nesreći koja se dogodila u rudniku mrkog uglja "Soko" u Sokobanji

  • 3
Bojan Stajić, mural Foto: Aleksinac.net

Mural tragično nastradalom rudaru Bojanu Stajiću koji je imao samo 34 godine, oslikan je, i ostaće kao večna uspomena na prerano ugašen život hrabrog čoveka.

Mural je urađen na inicijativu supruge nastradalog rudara i meštana, koji su i sakupili novac za izradu.

Oslikao ga je umetnik iz Aleksinca Dejan Marković, a firme iz Aleksinca ustupile su platformu koja je pomogla umetniku da što vernije prikaže Stajićev lik, prenosi Aleksinac.net.

Bojanova supruga Dragana Jovanović je kazala da je od samog početka bila uključena u izradu murala. Izabrala je fotografiju koja će biti oslikana i natpis na muralu.

- To je bila moja želja od same Bojanove pogibije. Uradili smo to sa ciljem da ostane uspomena na njega, da naš sin Lav može sutradan da svakome pokaže svoga oca. Moći će sa ponosom svakoga da odvede do murala i kaže da njega otac nije ostavio, da je imao oca i da je njegov otac junak koji je stradao u rudniku. Ostaće to njemu trajno, a uspeli smo zahvaljujući zajedničkom angažovanju prijatelji i meštana Aleksinačkih rudnika - istakla je Dragana za medije.

Video: Komemoracija rudarima nastradalim u rudniku Soko: Tragedija koja je zavila Srbiju u crno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    24. jun 2022 | 10:34

    Žalost velika i tragedija....

  • Beba

    24. jun 2022 | 12:41

    Svi nastradali ocevi su ocevi junaci, pa i moj. Ne pisem ime oca i svoje, jer ne treba isticati samo jednu zrtvu, mnogo je rudara poginulo koji su radili mnogo duze u rudniku. Bilo je poginulih sb 2,3, 4 i vise dece. Ponavljam, lepo, ali sebicno. JEDAN MURAL ZA SVE NASTRADALE RUDARE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA