≫ 

Održana komemoracija Stojanu Drčeliću: Sahranjen glavni i odgovorni urednik lista "Nova"

Komemoraciji Drčeliću pored porodice i prijatelja, prisustvovale su i brojne kolege i poštovaoci

  • 0
Komemoracija Stojan Drčelić Foto: ATA Images

Komemoracija glavnom i odgovornom uredniku lista "Nova" Stojanu Drčeliću održana je u Dorćol placu, nakon čega je organizovan prevoz ka groblju Orlovača, gde je Drčelić sahranjen.

Komemoraciji Drčeliću pored porodice i prijatelja, prisustvovale su i brojne kolege i poštovaoci. Zamenik glavnog i odgovornog urednika portala Nova.rs Ratko Femić istakao je da je Stojan Drčelić bio vitez koji se drži reči.

- Drčela je bio vitez i u profesiji i u životu. Stojan je jako vodio računa o tome da postupa viteški. I mene je sa njim spojio posao. Sa Stojanom sam počeo da sarađujem u mirnodopsko vreme, a u redakcijama u kojima smo radili prošli smo sve borbene faze – od rovovskog do gerilskog rata - rekao je Femić.

Bio je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Nova, koji za nekoliko dana treba da obeleži godinu dana od izlaska prvog broja.

Femić je istakao da je Stojan znao da se "ne može biti malo glavni urednik" i tom poslu se potpuno predao.

Drčelić je bio deo tima portala Nova.rs od njegovog osnivanja u februaru 2020, gde je najpre obavljao funkciju urednika rubrike Hronika. Od osnivanja novina „Nova“ u junu 2021. godine bio je njen glavni i odgovorni urednik.

Prethodno, bio je novinar i urednik u brojnim beogradskim medijima: Blicu i Kuriru, gde je bio urednik rubrike Društvo, zamenik glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN.

Radio je i u Nedeljniku, Frankfurtskim vestima…

Video: Održana komemoracija Dejanu Mijaču: Bio je reditelj mislilac, za njega je pozorište bilo iluzija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA