≫ 

Već sa 16 godina mogu da rade kao dizajneri: Spremna prva generacija tehničara za digitalnu grafiku u Subotici

Ukoliko znaju engleski i imaju stabilan internet – ceo svet je pred ovom decom

  • 0
Dečak, elektronika, robot Foto: Shutterstock

Prva generacija tehničara za digitalnu grafiku, obrazovanih na relaciji IT sektor – Politehnička škola, dobili su svoje diplome. Dok stasava još jedna generacija, čini se da su svi uključeni u ovaj proces zadovoljni konačnim ishodom njihovog školovanja, prenosi rtv.rs.

Ukoliko znaju engleski i imaju stabilan internet – ceo svet je pred ovom decom. Zato što su se školovali za ono što se naziva zanimanjem budućnosti.

Poslednjih godinu dana manje su bili u školskim klupama, a više u habu pod budnim okom mentora iz subotičkih IT kompanija koji su od njih oblikovali tehničare spremne da se uključe u svet web dizajna i programiranja.

- Jako su bili dobri časovi i na praksama, mentori su bili jako ljubazni i mnogo toga smo naučili od njih i bilo mi je jako dobro da smo proveli ovu godinu sa njima - kaže jedna od učenica Laura Kovač.

Po meri potreba IT sektora, ovu decu zajednički su obrazovali Politehnička škola, Infostud, Studio Present i ICB Tesh. I čini se da su svi zadovoljni ostvarenim rezultatima.

- Oni sa šesnaest – sedamnaest godina su već na tom nivou da bi mogli bilo gde da se zaposle kao dizajneri - kaže Laslo Nađ Perge iz Studio Presenta.

- Radovi naših učenika su u ovom momentu čak i na višem nivou nego radovi nekih kandidata koji se javljaju za posao i to su generalno rekli da nisu uveličavali i da je to stvarno realno - dodaje Tihomir Zoraje iz Politehničke škole Subotica.

Prateći potrebe tržišta rada, Politehnička škola iz Subotice pokrenula je školovanje na novom zanimanju – tehničar multimedija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA