≫ 

Drama na bazenu kod Mionice: Dečak potonuo na dno, spasilac ga izvukao jednom rukom

Dečak je kolima mioničke Hitne pomoći za veoma kratko vreme prevezen u valjevsku bolnicu

  • 2
dete bazen davljenje, udavilo se dete, davljenik, voda Foto: Shutterstock

Na bazenima u mioničkom selu Sanković u petak se odigrala prava drama, kada je dečak, učenik sedmog razreda, potonuo na dno bazena.

Brzom reakcijom spasioca, zatim žene koja je medicinski radnik, a bila je gost bazena, kao i ekipe mioničke Hitne pomoći, ali i pojedinih posetilaca, spasen je jedan mladi život. Dečak se sada oporavlja u valjevskoj bolnici.

Kako javlja Informer, incident se dogodio u petak oko 15.30 sati, u vreme kada su bazeni bili puni posetilaca.

- Uočio sam dečaka kako pluta u vodi. Izbrojao sam četiri sekunde, da vidim da li se održava na vodi ili je potonuo. Kada sam video da ne reaguje, odmah sam skočio u bazen i izneo ga jednom rukom iz bazena, dok sam se drugom rukom držao za ivicu bazena. Tada mi je u pomoć pritekla žena koja se zatekla da bazenu, a koja je medicinski radnik i započeli smo reanimaciju dečaka - ispričao nam je spasilac Miloš Teofilović.

U pomoć su pritekli i posetioci bazena, ali i zaposleni u Sportskom centru "Mionica", koji su brzo reagovali i pozvali Hitnu pomoć, koja je na lice mesta stigla u roku od tri minuta.

- Dečak je bio plav, bez pulsa, ali uz nadljudski napor žene koja se tu slučajno zatekla i koja je odmah priskočila u pomoć, ali i zahvaljujući spasiocu, dečak je danas živ. Ako ima razuma, Opština bi trebalo da nagradi spasioca i sve zaposlene na bazenima, jer u čitavom lancu niko nije zakazao, a naročito tu mladu ženu, zdravstvenu radnicu, koja je dečaka vratila u život, dok je masa izgubljeno stajala, a društvo tog dečaka se razbežalo - ispričao je Mioničanin Zoran Radovanović, jedan od očevidaca i onih koju su pritekli u pomoć.

Dečak je kolima mioničke Hitne pomoći, u čijoj ekipi su bili dr Marko Jovanović, medicinski tehničar Nebojša Ristić i vozač Goran Kandić, za veoma kratko vreme prevezen u valjevsku bolnicu.

On je u stabilnom stanju, ali ostaće još jedan dan na posmatranju, iz preventivnih razloga. Kako saznajemo, dečak je plivač, a za sada nije poznato zbog čega je potonuo na dno bazena.

- Zahvalan sam Bogu što je dečak preživeo! Baš je bila stresna situacija i trudim se da ne razmišljam o tome. Ovo mi je peti put da sam nekome spasao život - rekao je spasilac Miloš Teofilović, kome je ovo bio prvi radni dan na bazenima u Sankoviću, a koji ima višegodišnje iskustvo u tom poslu.

Video: Telo nestalog mladića izvučeno iz Save: Tragičan kraj potrage u okolini Šapca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skids

    25. jun 2022 | 10:00

    Sve pohvale i spasiocu ii zdravstvenoj radnici zahvaljujući njima taj momak je danas živ i ako je reda i poretka trebalo bi opština da im se oduži na adekvatan način

  • Tanja

    25. jun 2022 | 11:37

    Svako dobro i sreću želim tebi i tvojim spasiocima🍀🥰

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA