≫ 

Deca sa autizmom čekaju svoj poseban objekat u Novom Sadu: Učinjen je jedan važan korak

Sledi pronalaženje odgovarajuće lokacije za izgradnju Centra i obezbeđivanje sredstava za finansiranje ovog projekta

  • 4
Donatorska večera Novi Sad Centar za autizam Foto: Promo

Predsednik Igor Mirović i članovi Pokrajinske vlade prisustvovali su večeras donatorskoj večeri koju organizuje Udruženje roditelja dece sa autizmom "Svoj svet" radi izgradnje Centra za autizam, koji  će omogućiti boravak, ranu dijagnozu i tretmane u lečenju obolelih od autizma.  

- Nastojimo da zajedno sa Udruženjem i lokalnim samoupravama realizujemo ovaj važan projekat. Želimo da obezbedimo adekvatan objekat sa specijalnim programima, kako bismo na najbolji način pomogli deci sa autizmom - izjavio je predsednik pokrajniske vlade Vojvodine Igor Mirović.

Kroz ovu akciju želimo da podstaknemo društvo i javnost da je zajednička odgovornost svih nas da pomognemo i deci i njihovim roditeljima, dodao je Mirović.

- Ovo je početak zajedničke borbe i prvi korak ka realizaciji ovog projekta. Sledi pronalaženje odgovarajuće lokacije za izgradnju Centra i obezbeđivanje sredstava za finansiranje ovog projekta i to je inicijativa na koju smo se sa zadovoljstvom odazvali - izjavio je predsednik Mirović i istakao da su podršku Udruženju dali i članovi Pokrajinske vlade.

Zastupnica Udruženja Dušica Jaćimović izjavila je da je upravo ovo udruženje i osnovano radi podrške kako deci koja imaju probleme sa autizmom tako i njihovim roditeljima jer u našoj zemlji ne postoji sistemsko rešenje za osobe sa autizmom koje u potpunosti zavise od roditelja.

- Ovo je projekat od izuzetne važnosti, Centar za autizam je nephodan, potrebna nam je višestruka podrška i plan nam je da na jesen započnemo sa izgradnjom Centra - izjavila je Dušica Jaćimović.

Donatorskoj večeri prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretari Dragana Milošević, Predrag Vuletić, Zoran Milošević i Nenad Ivanišević.

Video: Kosta je dete sa autizmom, obožava da peva, a ovako je skinuo Konstraktu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A ostali gradovi?

    26. jun 2022 | 20:25

    Takav Centar je potreban i u ostalim gradovima,Drzava bi trebala da resi taj problem, a ne da se roditelji udruzuju, pa ko sta i gde uradi. Strasno je da se na tom problemu nista ne radi jos uvek a potrebe su velike !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA