≫ 

Kako se ponašamo, dobro prolazimo: Okanović u samo jednoj rečenici objasnio zašto se nižu nesreće na drumovima

Sudbina je u našim rukama

  • 20

Crna statistika kao da se poigrava sa nama poslednjih dana, jer užasne vesti nam stižu sa drumova. Leto je period kada se broj saobraćajnih nesreća povećava, a mi čitamo loše vesti u neverici, brojimo mrtve i razmišljamo o njihovim porodicama.

Ali, u toj poziciji kao da nekada zaboravljamo da smo i sami u igri tih crnih brojki, da možemo i sami da postanemo deo tužne statistike, ali, što je još gore, zaboravljamo da nisu u pitanju nikakve sile sudbine, već da je sudbina u našim rukama.

Kako se ponašamo u saobraćaju i zašto se sasvim običan dan pretvara u tragediju, ilustrovao je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

- Od Smederevske Palanke do kuće je 105 minuta vožnje, od toga: jedno obaranje motocikliste, 4/4 potpuno neosvetljena traktora, jedan neosvetljen autobus i 28 vožnji na odstojanju kraćem od 10 metara na autoputu pri 120-130 kilometara na čas. Kako se ponašamo, dobro prolazimo... -  napisao je Okanović na Tviteru.

Podsetimo prethodne noći se u Čačku dogodila velika tragedija kada su u saobračajnoj nesreći stradala četiri mladića starosti od 18 do 23 godine.

U ponedeljak i utorak su zbog toga Dani žalosti.

Takođe danas u bolnici u Čačku podlegao je povredama i jedan motorista, nakon sudara sa automobilom.

Video: Snimak sa mesta saobraćajke kod Čačka: Četiri mladića sleteli u reku Kamenicu i nastradali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šomi

    27. jun 2022 | 05:26

    Na žalost u pravu je. Kako se vozi još se i malo gine.

  • Goxy

    27. jun 2022 | 07:43

    Gledam svaki dan sta nasi rade u saobracaju i ne mogu da verujem.

  • Hes

    27. jun 2022 | 06:08

    Da je srece da si prihvatio neku odgovornost i podneo ostavku...uveli ste ogromne kazne ...polaganja od godinu dana i brdo para..ogranicili kubikazu...nadzor posle polaganja...i sta ste dobili? Ima li odgovornosti za bilo sta u ovoj drzavi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA