Uhapšen Srbin u Peći, osumnjičen za ratne zločine: Radi kao matičar, oglasila se Kancelarija za KiM

Milorad Đoković je lišen slobode danas oko podne, u Peći, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati

  • 10
Hapšenje, lisice, uhapšen, policija Hapšenje/ Foto ilustracija: Shutterstock

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje kampanju zastrašivanja našeg naroda na Kosovu i Metohiji, koja je nastavljena današnjim hapšenjem Milorada Đokovića, iz Vitomirice, povratnika, koji radi u Goraždevcu na poslovima matičara, navodi se u saopštenju kancelarije.

Đoković je lišen slobode danas oko podne, u Peći, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenom Miloradu Đokoviću obezbedila advokata i svu potrebnu, besplatnu pravnu podršku, navodi se.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, takođe, izraziti najoštriji protest međunarodnim misijama i organizacijama u pokrajini, uz upozorenje da su optužnice za navodne ratne zločine godinama instrument kojim se vrši opstrukcija povratka raseljenih Srba, a uzurpatorima srpske imovine pruža otvorena institucionalna podrška.

O ovom slučaju, budući da je reč o razrađenom modelu za ugružavanje ličnih i kolektivnih prava Srba na KiM, u Briselu će biti informisani i najviši predstavnici EU, čija je misija odgovorna za uspostavljanje vladavine prava u pokrajini, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    27. jun 2022 | 17:41

    sve sipce hapsiti. koji dodju u srbiju... svi su ratni zlocinci

  • Srbin

    27. jun 2022 | 17:31

    Jadi nasi. Iudržali smo i gore izdržaćemo i ovo.💪💪💪

  • PR-1

    27. jun 2022 | 17:32

    Neka ljudi urade istragu a ne kancelarija odmah politički nekoga brani,možda je kriv.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA