≫ 

Suze Milke zbog kuće od koje je ostalo samo zgarište posle udara groma: "To mi je jedina uspomena na njega"

Milka je veoma zahvalna svojim komšijama na susednom brdu, udaljenom oko 10 kilometara, koji su primetili vatru i smesta alarmirali vatrogasce

  • 8
Grom udario u kuću Foto: Privatna arhiva

Zoran (57) i Milka (53) Mitrović iz Požege doživeli su pravi šok kada su čuli da im je vikendica na Zlatiboru, jedino što im je ostalo kao uspomena od Zoranovog oca Luke, potpuno izgorela u noći između subote i nedelje oko 10 sati.

Čitava brvnara, sagrađena sa Lukinih deset prstiju, bila je opremljena takođe ručnim radom. Godinama je ovaj vredni čovek gradio sa posvećenošću i ljubavlju svaki detalj na njoj i u njoj, kako bi je ostavio u nasledstvo i uspomenu svojoj deci, unucima i praunucima.

Jedan, pretpostavlja se, udar groma, bio je dovoljan da sve nestane kao da nikada nije ni postojalo.

Milka Mitrović za naš portal, kroz suze i još vidno potresena zbog svega što se desilo, kaže da ne može da prežali što je nestalo nešto što je za porodicu imalo veliku emotivnu vrednost.

- Bile su to četiri divne prostorije, cela brvnara je ručni rad, kao i nameštaj i detalji u njoj. Bila je u blizini divnog vodopada Gostilje. Imala je veliku emotivnu vrednost, to je sve što nam je ostalo od njega. Najpotresnije mi je što je od svega ostao samo svekrov alat, mistrije, žice, ekseri - priča Milka kroz suze i dodaje.

- Ne znam kako se sve dogodilo, kuća nije imala struju. Kažu da je od udara groma, jer je bilo strašno nevreme. Ipak, moram da kažem da mi je jedina sreća u celoj priči što niko nije stradao - navodi i dodaje:

- Lukine unuke, moje ćerke Katarina i Jasmina su posebno dirnute, jer su bile svesne da da žuljevite i poštene ruke njihovog dede bile debelim znojem zalivene.

Milka je veoma zahvalna svojim komšijama na susednom brdu, udaljenom oko 10 kilometara, koji su primetili vatru i smesta alarmirali vatrogasce.

- To su Milanko i Svetlana Niković. Njihov sin Bojan, koji ima samo 26 godina, je video da gori nešto sa naše strane, otrčao je do komšije koji je legao da spava, da mu kaže da je pored požar. Probijao se kroz šumu da pomogne, zajedno sa našim komšijom Draganom Mitrovićem. Ne umem da opišem koliko sam im zahvalna zbog toga što su nam pomogli - kaže Milka.

Ona na kraju dodaje da su komšije objasnile da takvu nepogodu ne pamte i da tako nije pucalo ni za vreme bombardovanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA