≫ 

Iskreno smo pričali sa budućim brucošima ovih fakulteta: Zašto su se odlučili za njih i kako su se spremali?

Zašto su se odlučili baš za ove fakultete, kao i to kakva su im očekivanja nakon završetka istog, brucoši su utiske o svemu podelili sa nama

  • 7
Polaganje prijemnih testova za fakultete u Beogradu

Foto: Telegraf.rs

Dočekali smo buduće brucoše na dan polaganja prijemnih ispita na FON- u i Stomatološkom fakultetu u Beogradu, pitali smo ih za utiske i saznali zašto su ovi fakulteti njihov izbor.

Na FON-u test iz opšte informisanosti je startovao u 10 časova, a već nakon dvadesetak minuta brucoši su počeli da izlaze.

Kako kaže jedna od budućih studentkinja koju smo sačekali nakon testa, za organizacione nauke se odlučila jer joj se sviđa menadžment.

- Ljubav prema menadžmentu, ali i perspektiva koju smatram da ću imati nakon završetka FON- a me je opredelila za ovaj fakultet - izjavila je.

Drugi brucoši su istakli da FON smataraju najinovativnijim i najinteresantnijim fakultetom, a da su se za isti odlučili, kako kažu, zbog budućnosti.

Naime, svi su bili saglasni u jednom, a to je da na testu opšte informisanosti nije postojalo nijedno pitanje koje im je zadalo muku, i da je sve bilo razumljivo.

Neki su odluku da upišu ovaj fakultet doneli, kako kažu, jer "nisu znali šta bi drugo pa su izabrali FON".

- Smatram da ima dobru perspektivu, ali generalno nisam znala šta želim pa sam upisala FON, jer IT mi je okej skroz, a opet ako ne upadnem na to i menadžment mi je ok. Spremala sam prijemni iz zbirki sa FON- a tako da mi je sve bilo poznato - obrazlaže studentkinja.

Prijemni za Medicinski fakultet brucoši su polagali na Stomatološkom fakultetu, dočekali smo ih ispred istog pre prijemnog ispita, odnosno testa iz biologije i hemije koji su polagali.

Veliki broj njih je došlo uz pratnju roditelja. Zašto je medicina pobrala njihove simpatije, brucoškinje su nam iskreno objasnile.

- Za Medicinski fakultet sam se odlučila jer sam išla i u srednju medicinsku školu u Leskovcu i oduvek sam imala ljubav prema medicini, ali sam kroz srednju školu baš pronašla sebe u tome i volela bih time da se bavim. Što se tiče specijalizacij, zanima me pedijatrija ili kardiologija - izjavila je buduća studentkinja.

Njena drugarica koja takođe polaže prijemni za isti fakultet, kaže da je kroz srednjoškolsko obrazovanje u Gimnaziji Leskovac shvatila da joj se medicina jako sviđa i da je zaključila da je najbolje da to i upiše.

Kako kažu ove mlade devojke, prijemni su spremale od oktobra, a uz to su išle i na privatne časove.

Posetili smo i Fakultet političkih nauka na dan izlaska preliminarnih rang lista. Brucoškinje sa kojima smo razgovarali su istakle da FPN smatraju "jednim od najboljih izbora za perspektivne, mlade ljude".

- Volela bih da se bavim novinarstvom, zanima me istraživačko novinarstvo i težim da budem što više potkrepljena znanjem kako bih sutra mogla da budem dobar u ovom poslu - kaže jedna od devojaka koja je polagala prijemni za novinarski smer.

Devojka koja je izabrala politikološki smer ističe da veruje da "uz obrazovane, mlade i ambiciozne ljude možemo da se nadamo boljoj budućnosti". Ove godine studenti FPN- a prvi put su radili i test opšte informisanosti.

Video: Univerzitet u Beogradu preporučio fakultetima nastavu uzivo, sa čim je saglasna većina studenata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • budimir

    2. jul 2022 | 11:24

    Ljubav prema menadzmentu hahahaha

  • Komentator

    2. jul 2022 | 11:47

    Iz Leskovca u Beograd, a bliži su joj Niš i Kragujevac. Ali, Beograd je Beograd; naša deca koja su rođena u prestonici nemaju mesta od dođoša, ne samo na fakultetu, nego im zauzimaju i radna mesta, mesta za decu u vrtićima itd.

  • Rea

    2. jul 2022 | 12:06

    Ja od ponedeljka krećem u teretanu pošto sam jako ambiciozna do petka postaću fitnes instruktor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA