≫ 

Spavaju na panjevima, piju kese lekova: Svi članovi sedmočlane porodice Stojković teško bolesni, hranu nemaju

Porodicu Stojković juče je obišla mlada humanitarka Tamara Misirlić

  • 14

Propali kreveti poduprti panjevima, plafon koji preti da se obruši, dotrajale stvari i rite, čine tužnu sliku doma sedmočlane porodice Stojković iz sela Dubnica nadomak Vranja. Njihovu svakodnevicu ispunjenu oskudicom još više otežava činjenica da svi oni boluju od teških bolesti.

Porodicu Stojković juče je obišla mlada humanitarka Tamara Misirlić. Kako je za Telegraf.rs objasnila, dom ove porodice je jedno tužno mesto.

- Juče sam bila kod njih, pošto mi se javio jedan čovek iz sela. Oni su sedmočlana porodica, imaju troje dece, jedno dete im je otišlo u Beograd i više im se ne javlja. Stariji sin je tri puta operisao glavu i sad čeka četvrtu operaciju. Ima dosta zdravstvenih problema, krenuo je u neku školu, ali je nije završio zbog bolesti. Mlađi sin ima 13 godina i dete je sa posebnim potrebama. Jovanova žena i majka te dece je takođe mnogo bolesna, ima psihičke probleme i pije dosta lekova. Jovan ima 19 bolesti, jedva diše, jedva priča. Njegova sestra ima cerebralnu paralizu, a majka Talija je stara, srčani bolesnik i bila je operisana - kaže Tamara i dodaje:

- Teško im je stvarno. U kući gotovo nemaju ništa sem nekih stvari koje su im ljudi iz sela davali. Nemaju ni gde da se smeste, da legnu. Kreveti su im dotrajali, poduprli su ih panjevima kako bi mogli da spavaju. Dotrajao im je i plafon. Pretpostavljam da Jovan ima invalidsku penziju, jer od kad se razboleo, više ne radi. Piju pune kese lekova.

U video snimku koji je zabeleželila Tamara prilikom posete porodici Stojković, Jovan kazao je da im gotovo sav prihod ode na lekove, tako da ne plaćaju struju i vodu.

- I ja sam težak bolesnik, imam 19 bolesti. Pijem oko 20 lekova, imam četiri pumpice. Lomio sam i noge i ruke, srce sam dva puta operisao, imam remumu i šećer... Sve dok damo za lekove, struju i vodu ne plaćamo, ne možemo hranu da kupimo - kaže Jovan.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete porodici Stojković, to možete učiniti uplatom na račun za donacije Fondacije "Tamara Misirlić".

RAČUN ZA DONACIJE:

200-3453980101008-90

Fondacija "Tamara Misirlić"

Svrha uplate: Pomoć porodici Stojković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladebbrs

    30. jun 2022 | 21:21

    Vucicu reaguje..Tuga 🙏

  • Ipak

    30. jun 2022 | 22:08

    Lideri u regionu

  • Andrej Petrović

    30. jun 2022 | 23:14

    E, ovo je očiti primer jednog loše organizovanog društva, bez socijalne politike, ne brige državnih organa, lokalnih institucija i jedne apsolutno nehumane države. I budemo iskreni i realni...daleko smo mi od uređenog društva, mereno svetlosnim godinama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA