≫ 

Anđela (17) prvakinja Srbije i Balkana, a bere maline i balira seno: Sada se sprema da osvoji i Evropu

Ima dve sestre i brata, u svom selu poznati su kao izuzetna deca koja ne prezaju od rada

  • 2
Gornji Milanovac - Sedamnaestogodišnja Anđela Obradović iz gornjomilanovačkog sela Družetići već četiri godine je član Atletskog kluba Sloboda

Foto: RINA/Privata arhiva

Sedamnaestogodišnja Anđela Obradović iz gornjomilanovačkog sela Družetići već četiri godine je članica Atletskog kluba Sloboda i bavi se bacanjem kugle. Nakon zapaženih rezultata koje je ostvarila u državnim takmičenjima, dve godine zaredom je najbolja u Srbiji u ovoj disciplini.

- Pred Anđelom je sada Evropsko prvenstvo za mlađe juniore koje se održava od 4. do 7. jula u Jerusalimu. Na poslednjem takmičenju održanom u Baru 12. maja, postala je prvakinja Balkana, rezultatom 16.37 kojim je poboljšala nacionalni rekord i time došla na šesto mesto Top liste Evrope. Anđela je proteklog vikenda učestvovala na Seniorskom prvenstvu Srbije gde je pobedila i time pokazala da se nalazi u odličnoj formi - rekao je Slobodan Nidžović, trener Atletskog kluba Sloboda.

Inače, Anđela je učenica Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku, a trenutno se nalazi u Kragujevcu na poslednjim pripremama pred odlazak u Izrael.

Gornji Milanovac - Sedamnaestogodišnja Anđela Obradović iz gornjomilanovačkog sela Družetići već četiri godine je član Atletskog kluba Sloboda

Foto: RINA/Privata arhiva

Anđela ima dve sestre i brata i u svom selu poznati su kao izuzetna deca koja ne prezaju od rada, pa tako i Anđelu možete videti kako bere maline ili kako balira seno sa ocem.

Ovaj sportski biser otkrio je Miloljub Ristanović, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Ivo Andrić iz Pranjana koji ju je uveo u svet sporta, i pod čijim rukovodstvom je postigla prve rezultate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M-78

    30. jun 2022 | 12:30

    Bravo...svaka čast👏👏👏👏👏

  • Svetski putnik

    30. jun 2022 | 13:03

    G.Milanovac i okolina,je mesto gde zive vrlo vredni, bistri i snalazljivi ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA