≫ 

Luka svaki dan svira frulu na ulici kako bi zaradio novac za stripove: Sam je naučio, dodao je i nove pesme

Ispred marketa u naselju Gradnulica Luka dolazi već dve nedelje, a lokaciju je, kako kaže, izabrao jer ovuda prolazi puno ljudi, a i u blizini se nalazi njegova kuća

  • 8

Uz konstataciju da prave vrednosti opstaju, fudbaler Radničkog iz Zrenjanina Jovan Runjevac pre nekoliko dana je na društvenim mrežama objavio snimak dečaka iz njegovog kraja, naselja Šumica, koji svira frulu. U pitanju je trinaestogodišnji Luka Kresojević, koji svakog jutra, oko 8 časova, dolazi ispred jednog marketa , u naselju Gradnulica, i svira po nekoliko sati.

Luka je veliki ljubitelj devete umetnosti i novac koji zaradi od muzike koristi da bi upotpunio svoju kolekciju stripova.

- Čim sam naučio da čitam, počeo sam da sakupljam stripove. Do sada sam ih sakupio 65. U porodici stripove vole i deda, i tata, i ujak, pa sam neke nasledio od njih, a neke sam i sam kupio - priča za portal Zrenjaninski Luka Kresojević, inače učenik Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", koji će na jesen krenuti u sedmi razred.

Luka kaže da je sam učio da svira frulu i da je vremenom u svoj repertoar ubacivao nove pesme.

- Sve se može kad se hoće. Želim da upišem Muzičku školu, jer me interesuje muzika, ali i umetnost u celini. Zanima me i crtanje i sve što se tiče umetnosti - kaže ovaj dečak, čiji je omiljeni strip junak Betmen.

Ispred marketa u naselju Gradnulica Luka dolazi već dve nedelje, a lokaciju je, kako kaže, izabrao jer ovuda prolazi puno ljudi, a i u blizini se nalazi njegova kuća.

- Dnevno ovde budem dva - tri sata, čim se umorim idem kući. Sviram "Odu radosti", "Bože pravde", "Viva, viva la musica", "Višnjičica rod rodila", "Čije je ono devojče"… Uglavnom mi svi kažu - bravo, svaka čast, samo uči i napreduj, nemoj da odustaneš i guraj dalje - kaže Luka Kresojević.

Video: Kome ćete pre pomoći, prosjaku ili bogatašu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbenda

    4. jul 2022 | 17:37

    Ala ti vera momcino,zdrav i ziv bio.Ovakvima treba poklanjati paznju a ne nekim tamo zadrugarima ili sta su vec.Dok je ovakve dece postoji sansa za bolje sutra.

  • Koja

    4. jul 2022 | 17:36

    Živ bio mališa 100 godina!

  • Gorča 🦔

    4. jul 2022 | 17:12

    Kako se naučiš od mladih dana tako radiš celog života.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA