≫ 

Natalija osvojila srce zanosnog Italijana, zbog ljubavi došao u Niš: Svi ga prihvatili, za jedno mu kažu hvala

Roberto je rođen u Napulju, u Srbiju prvi put došao 2011. godine

  • 14

Roberto Improta je iz Napulja, a u Srbiju ga je dovela pozicija direktora jedne italijanske firme u Kragujevcu još 2011. godine. Dok je boravio u Srbiji upoznao je Nataliju, devojku iz Niša koja mu je osvojila srce. Upoznao je srpski narod i dobro se uklopio ovde. Srbija i Niš su mu prijali, ali je ipak želeo da oseti duh Italije. Kako drugačije nego preko kuhinje čiji ga miris podseća na njegovu majku i baku. Zahvaljujući njemu i Nišlije mogu da okuse tradicionalnu kuhinju Italije.

Iskustva u ugostiteljstvu ima, već je uspešno vodio tri restorana u Grčkoj. Kaže da je hrana njemu veoma bitna, zapravo u njegovoj zemlji i kod naroda kojem pripada hrana je pored fudbala najvažnija stvar u životu. Otvorio je italijanski restoran u Nišu.

- Odlučili smo da dođemo u Niš, imamo malu bebu, ovde mi je lepo sa njenim roditeljima. Svi su srećni što smo otvorili ovako nešto u Nišu, jer ovde nemate pravu italijansku hranu. Kažu mi: "Hvala ti, Roberto" - rekao je on Niškim Vestima.

Kaže da ne postoji posebna tajna za njihovu ukusnu hranu, već samo poštovanje tradicije u pripremi, stare vekovima. Dodaje da im većina sastojaka koje koriste dolazi iz Italije od vodećih proizvođača začina na tradicionalan način.

Roberto je iznenađen kako su ga Nišlije dobro prihvatile, ali i činjenicom da neverovatno puno ljudi govori italijanski, ili ima naklonost prema Italiji, možda i familiju.

Često ga pitaju za preporuke, da im objasni šta je iz jelovnika specifično, žele da upoznaju nešto novo i nesvakidašnje.

- Kada bi Srbin hteo da otvori srpski restoran u Italiji on bi želeo da napravi pravu autentičnu srpsku kuhinju, ne bi želeo da stavlja mocarelu u burek, već sir koji se inače stavlja. To je bila ideja, da se italijanska tradicija prenese ovde.

- Roberto nije želeo da otvara restoran u drugim uslovima, ili će da radi kao što su to radile njegova majka, baka, prabaka, ili neće da radi ništa - dodaje Natalija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA 🍀

    4. jul 2022 | 17:46

    Veoma su lepi, oboje! Neka budu srećni u našoj Srbiji!💖🍀

  • Pp

    4. jul 2022 | 16:59

    Ma samo je bitno da nije Srbin... a klanjaće se papi i Stepincu vrlo rado.

  • Jedna plavuša

    4. jul 2022 | 19:26

    Ja sam radila u Niteksu tj Benetonu i udala sam se za italijana koji je od mene stariji mnogo ali otvorio mi je piceriju u tržnom centru Kalča tako da imam od čega da živim. Da sam se udala za našeg jadnika nalazila bi ga u kockarnicama prazno gnovčanika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA