Komunalna radnica Zaza pored kontejnera našla više od 100.000, pa vratila vlasnici: Nagrađena je sa 500 dinara

- Te pare su nečija muka. Ja imam svoj novac koji zarađujem i ne treba mi tuđi - kazala je Zaza

  • 7
radnica, ljig Foto: Privatna arhiva

Vredna i pedantna Slavica Tomašević Stevanović, radnica "Komunalca" iz Ljiga, na najbolji način održala je lekciju poštenja mnogima. Dok je obavljala svoj posao i radila na čišćenju i održavanju ljiških ulica pored kontejnera u centru opštine pronašla je oko 110.000 dinara i taj novac vratila vlasnici.

- Obavljala sam redovne poslove kada sam pored jednog kontejnera videla svežanj sa novcem. Najpre sam mislila da nije pravi novac, ali kad sam pažljivo pogledala shvatila sam da je stvar ozbiljna - priča za RINU Ljiljana, koju Ljižani znaju kao Zazu.

Čekala je da vidi hoće li se neko pojaviti i u jednom trenutku ugledala ženu koja je preko mobilnog telefona nekome plačnim glasom pričala da je izgubila pare.

- Prišla sam joj i sačekala da završi razgovor. Kada sam je pitala da li je izgubila pare i koji iznos je u pitanju, bilo mi je jasno da sam pronašla njen novac i vratila joj ga - kaže Zaza.

Za svoj izuzetan gest poštenja vredna komunalna radnica nagrađena je sa 500 dinara od vlasnice novca. Možda suma nije pozamašna, ali Zaza tako nešto nije ni očekivala jer je pre svega poenta bila vratiti pare onome ko ih je izgubio.

- Te pare su nečija muka. Ja imam svoj novac koji zarađujem i ne treba mi tuđi - kazala je Zaza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    5. jul 2022 | 12:31

    Zazo poštena ženo, živa bila i Bog te čuvao. A o ovoj drugoj, NO KOMENT.

  • ZVEZDA

    5. jul 2022 | 12:16

    Šta je sa zakonskih 10%? Ženi koja je izgubila je novac verovatno preko potreban ali s obzirom da mogla da ostane bez svega sramotno malo je častila nalazača. Stvarno bruka.

  • B

    5. jul 2022 | 12:03

    Pretrgla se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA