Mirović: Napreduju radovi na izgradnji objekata Instituta "Biosens" i Studentskog kulturnog centra

Vrednost radova na novom objektu Instituta "Biosens" ukupne površine 6.742 kvadrata iznosi 7,79 miliona evra

  • 0
Igor Mirović Foto: Autonomna pokrajina Vojvodina/Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u Novom Sadu radove na izgradnji objekata Instituta "Biosens" i Studentskog kulturnog centra i početak radova na rekonstrukciji atletske staze u okviru Centra za sport - Đačkog igrališta, istakavši tom prilikom da znanje, nauka i tehnologija predstavljaju budućnost, a da je Novi Sad kao univerzitetski centar u samom središtu tog procesa.

- Radovi na izgradnji zgrade Instituta "Biosens" odvijaju se predviđenom dinamikom i očekujem da objekat bude završen do Nove godine - izjavio je predsednik Mirović zahvalivši Vladi Srbije na podršci u realizaciji ovog značajnog projekta.

On je istakao da su u proteklih šest godina znatna sredstva uložena u projekte u okviru Univerziteta, poput izgradnje Naučno-tehnološkog parka, koji povezuje nauku i privredu i funkcioniše u punom kapacitetu, i izgradnje novog dela objekta Medicinskog fakulteta.

- Vlada Srbije i Pokrajinska vlada ulažu znatna finansijska sredstva kako bi na Univerzitetu u Novom Sadu bili stvoreni kvalitetniji uslovi za istraživače, profesore i naučna istraživanja, studente i njihov društveni i sportski život. Zadovoljstvo je videti vredne radnike koji se trude da stvorimo što bolje uslove za ono najvrednije što imamo - mlade školovane ljude koji će voditi našu zemlju u svim oblastima društvenog života - rekao je predsednik.

Vrednost radova na novom objektu Instituta "Biosens" ukupne površine 6.742 kvadrata iznosi 7,79 miliona evra.

Igor Mirović Foto: Autonomna pokrajina Vojvodina/Pokrajinska vlada

Novoizgrađeni objekat Studentskog kulturnog centra,površine oko 3.500 kvadrata, vredan 642 miliona dinara, činiće administrativni deo kao i deo namenjen za studentske organizacije, izložbe i koncerte sa salom koja može da primi do 200 posetilaca.

Rekonstrukcija atletske staze u okviru sportskih terena Centra za sport Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja obuhvata reparaciju tartan podlogom, a vrednost radova je gotovo 39 miliona dinara.

- Ovo su tri simbola razvoja, tri projekta koja realizujemo na dobrobit studenata, profesora i naučnih radnika - izjavio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

Događaju je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA